5 király street food kajálda a Dunakanyarnál

Ezt olvasta már?

Egy laza wrap vacsira bármikor jöhet!

A legjobb mártás a világon!

Hirdetés

Kevesebb romantikus helyet tudunk elképzelni a Dunakanyarnál: a buja, zöld természet és a kanyargó Duna kettőse még a forró nyárban is kirándulásra csábítanak, akár két lábon, akár két keréken. Viszont a nagy melegben nem biztos, hogy a cupákos húst vagy a szaftos pörit kívánjuk meg, erre az esetre mindig jó alternatíva lehet egy gyors és minőségi street food.

Hirdetés

A nyári magazinunk mellékletében sok-sok izgi helyet gyűjtöttünk nektek össze, többek között a Dunakanyart is felzabáltuk, íme a kedvenc street food-ot kínáló helyeink!

Egy stabil hely Gödön, sült pisztránggal, street food és grillételekkel, de ha csak egy zsíros kenyeret ennétek, akkor sem fogtok csalódni, mert Ica néni lila hagymás zsíros kenyere legendás. De a mi kedvencünk itt mégsem ez (sajnáljuk Ica néni), hanem a Bisztró dog névre hallgató hot dog, amihez saját sütésű kiflit, bisztró szószt és kézműves kolbászt használnak, de pluszban extra feltéteket is kérhettek rá. Brutááááális! Ja, és bicóval érkezni kötelező. 😉 

Fotó: Tó Bisztró

Faludi Dani autentikus és szinte már kultikusnak számító BBQ étterme Zebegényben, a templom tövében. Marhaszegy, pulled pork, marhaoldalas, grillgomolya-burger és Sloppy Joe burger is van a kínálatban, itt egész biztosan átjár majd titeket a barbecue életérzés. Egyelőre csak hétvégén tartanak nyitva, hiszen minden húst hosszan, 8-10 órán keresztül készítenek. Daniék Füstölgő Piknikkel is készülnek, legközelebb június 18-án, amiről a közösségi oldalukon találtok további infókat.

street food
Fotó: Füstölgő Sarok BBQ

Egy bájos családi vállalkozás, ahonnan többet nem is akarsz hazamenni. Dorka és férje, László a fővárosból költöztek a folyóhoz, és egy lepukkant pizzériából alkották meg a Dunakanyar egyik leghangulatosabb helyét, korábban itt írtunk róluk. A Piknik Manufaktúra nem kifejezetten vega hely, de figyelnek arra, hogy mindig legyen vega és vegán étel is az étlapon. A mi kedvencünk itt a Retró burger és a Kanyar névre hallgató pizza. Az étterem közvetlenül a strandnál helyezkedik el, bátran kérjétek elvitelre a kajákat, és ücsörögjetek a parton a fantasztikus panorámában gyönyörködve!

Fotó: Mudra László

Bachor Levente két évvel ezelőtt kezdett el hamburgert sütni a nagymarosi Panoráma parkolóban, és azóta a Dunakanyar egyik legnépszerűbb hamburgerese, itt írtunk róla korábban. Idén már új helyen, a kismarosi Duna-parton, a Rév utca legalján találjátok meg őket. A hely népszerűségének egyik titka egészen biztosan a hatalmas adagokban rejlik, hiszen Levente azt szeretné, ha mindenki jóllakna nála. Éppen ezért hatalmas hamburgereket készít a perfekt street food jegyében, amiket saját bevallása szerint senki sem tud teljesen megenni. 😀 Szerintünk érdemes letesztelnetek, hogy nektek sikerül-e…

Fotó: Mudra László

Szabadfi Szabolcs neve ismerősen csenghet, hiszen Szabi, a pék már régóta készíti a legfinomabb pékárut a fővárosban több helyen is. 2016-ban pedig Szentendrén, a Bükkös-patak partján is megnyitotta pékségét és éttermét. Kézműves, adalékanyag-mentes, friss pékáruk és autentikus olasz ételek várnak rátok, amik közül óriási favoritunk a nápolyi típusú pizza. A helyszín és a terasz is nagyon hangulatos, bátran magatokkal vihetitek a négylábú kedvenceiteket is, a legkisebbekre gondolva pedig kültéri játszótér is kialakításra került.

street food
Fotó: Panificio Il Basilico Szentendre

Ha tetszett ez a cikk, akkor szerezzétek be a legújabb nyári magazinunkat itt, amiben még több olyan vízparti helyet találtok majd, amit ti is felzabálhattok idén nyáron! 

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában