3 + 1 szuper quiche, ha gyorsan készítenél valami szépet és finomat

Ezt olvasta már?

Az ország egyetlen citromfarmján jártunk | Street Kitchen

Karácsony Fullos csokitorta banánnal megspékelve! Green Kitchen Egy tartalmasabb ebéd vagy...

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Ez a zsemle akkor jó, ha alig bírjátok átharapni, mert tele van rántott hússal és majonézes salival! ...

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

A legjobb reggelik Ezzel aztán tutira jól indul majd a nap - bár kevéssé diétásan 😀 ...

A japánok évszázadokig nem ették meg a szusiban a rizst, csak a halat

Sertéskaraj ázsiai ízekre hangolva Tésztapolc Parmezán és vörösbor egy tökéletes tésztaraguban ...
Próbáljátok ki a rizsszemtésztát!

Villámgyors tésztaétel rohanós hétköznapokra

Nem is akarom tagadni, hogy a quiche az egyik kedvenc kajám, mégpedig azért, mert reggelire, ebédre és vacsira egyaránt tökéletes. Emellett viszonylag kis befektetéssel úgy érezhetjük, hogy hatalmasat alkottunk. Egy színes quiche még vendégek előtt is megállja a helyét, hiszen kellőképpen mutatós, laktat, és valljuk be, elkészíteni sem túl nehéz. A töltelék variációinak száma pedig konkrétan végtelen.

Ezt a quiche-t a spenót, a koktélparadicsom és a lágy sajt ötvözete teszi krémessé és frissé. Bármilyen zöldséggel turbózható egyébként, szezontól függően. 

Fotó: Szilágyi Nóri

Figyelem, jön a tél, jön a céklaszezon! Talán nem sok mindenkinek jut eszébe lilára színezni a quiche-t, pedig igazán megéri, mert nagyon jól néz ki. Persze kell hozzá némi kecskesajt is, hogy tökéletes legyen, a krémességet pedig a görög joghurt biztosítja. Ez egy különlegesebb, sok összetevős recept, az eredmény viszont szuper. 

Zé úgy szereti a quiche-t, ha gomba is kerül bele, jó sok. Ehhez egy kicsit fel kell túrni a piacot, de megéri, ha túlléptek a komfortzónátokon, és megkóstoltok a csiperke gombán kívül mást is. Ebben például az ízélményt a vargánya és a kakukkfű emeli tökélyre, és nem hiányozhat belőle a bacon sem.

Szupermegúszós quiche

Egy szupergyors és egyszerű quiche, amit akkor is elkészíthetsz, ha éppen nincs sok időd. Leveles tésztával ugyan nem pont olyan a quiche, ahogy a vendéglőkben megszoktad, viszont az élmény,  hogy ilyen gyorsan össze tudsz dobni valami finomat, pótolhatatlan. A fagyasztott zöldbab és zöldborsó pedig még megúszósabbá varázsolja ezt a kaját. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Itt a MEGÚSZÓS KAJÁK 2 unboxing!

Green Kitchen A káposzta újjászületése Karácsony A brownie lelke ezesetben a...

Az ország egyetlen citromfarmján jártunk | Street Kitchen

Karácsony Fullos csokitorta banánnal megspékelve! Green Kitchen Egy tartalmasabb ebéd vagy...

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Ez a zsemle akkor jó, ha alig bírjátok átharapni, mert tele van rántott hússal és majonézes salival! ...

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

A legjobb reggelik Ezzel aztán tutira jól indul majd a nap - bár kevéssé diétásan 😀 ...

A japánok évszázadokig nem ették meg a szusiban a rizst, csak a halat

Sertéskaraj ázsiai ízekre hangolva Tésztapolc Parmezán és vörösbor egy tökéletes tésztaraguban ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -