Újra lárható a betlehemi csillag az égen?

Ezt olvasta már?

HOGYAN VÉLEKEDIK A VATIKÁN A KÖZELGŐ TERMÉSZETI JELENSÉGRŐL?
– Valóban ez lett volna a betlehemi csillag, ami most ismétlődik? – vetette fel a kérdést Guy Consolmagno SJ pap és csillagász, a Vatikáni Csillagvizsgáló igazgatója. Rá és kollégáira minden évben kérdések özöne zúdul a betlehemi csillagról, amelyről tömérdek feltételezés született már, és amelyről semmi biztosat nem tudni valójában.
– Senki sem tudja biztosan, milyen csillagról volt szó, és amíg nincs időgépünk, amivel visszamehetnénk, és Mátét kifaggathatnánk egy videokamerával, soha nem is fogjuk tudni biztosan!
Hozzátette: nem a betlehemi csillag áll az elbeszélés középpontjában, hanem az, akire a csillag rámutatott. A történet lényege nem a csillag, hanem a gyermek. Fontos észben tartani, hogy a betlehemi csillag csak egy apró részlet a Máté-evangélium gyerekkor-narratívájában. Akármit is láttak a napkeleti bölcsek, az valami olyan volt, amit nem látott meg mindenki, mihelyt fölnézett az égre, csak ők, és ez a lényeg.
A pásztorok kint a sötét mezőkön, távol a város fényeitől, ők ismerték az égboltot. Mi lehetett az, amit kizárólag a napkeleti bölcsek láttak? – tette fel a kérdést Consolmagno. – Mindenesetre az igazság mindig közelebb visz Istenhez, és Istent megtalálhatjuk a minket körülvevő fizikai univerzumban is.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában