Tömegesen mondják le az esküvőket a járvány miatt: olvasóink mondták el, miért döntöttek így

Ezt olvasta már?

Többek évét keresztülhúzta a világ életét tavaly és idén is teljesen felfordító koronavírus-járvány. Sokaknak a legszebb napját is tönkretette a vírus, ugyanis rengetegen pont a járvány alatti időre tervezték a lagzit.

Pár embernek a nyári enyhülésekkor még sikerült megtartani az esküvőt, azonban akik kicsúsztak a pár hónapos időtartamból, keservesen ráfaragtak.

Sokan maszkban nem vállalják a nagy napot © Shutterstock

Tavaly nyárra terveztük eredetileg az esküvőt, de még az enyhülés időszakában is sokat gondolkoztunk azon, hogy megtartsuk-e, végül úgy döntöttünk, hogy legyen – mesélte a harmincas éveiben járó Dávid.

Kikötöttük, hogy csak az jöhet el, aki semmilyen tünetet nem észlel magán, aki külföldön járt, attól pedig – akár tetszett, akár nem, de – kértünk egy negatív tesztet. Szerencsénk volt, senki nem volt fertőzött, és senki nem betegedett meg, az esküvő pedig minden bonyodalom nélkül lement, és tényleg életünk legszebb napja volt, úgyis, hogy a vendégek fele maszkban vett részt a lagzin – mosolygott a már boldog férj.

A maszkviselés egyébként most a párnak is kötelező.

A legtöbben nem kockáztattak, inkább lemondták a lagzit © Pexels.com

Minden lerombolt az ősz

A legtöbben azonban nem voltak ilyen szerencsések, az őszi időszak megemelkedett esetszámait követően emberek tömegei mondták le az esküvőket.

Mi először tavaszra terveztük az esküvőt, akkor érkezett meg pont az első hullám. Ezután tettük át decemberre. Mondanom sem kell, hogy azt is halasztanunk kellett. Pedig minden megvolt, leszerveztük a fotósokat, megrendeltük a vacsorát, lefoglaltuk a helyeket. Összeomlottam, amikor összeszámoltuk a veszteséget, ami még úgy is tetemes volt, hogy a legtöbb helyen nagyon korrektül álltak hozzánk: az esküvői helyszín tulajai átfoglalták a dátumot, az ételszállító is meghagyta későbbre a befizetett foglalást – mesélte a 34 éves Marietta.

A következő kitűzött időpontunk egy kora nyári, hátha addigra lecseng ez a hullám is. Ha mégsem, akkor összeházasodunk két tanúval, a lagzit pedig elhalasztjuk, akár egy évvel is.

Közvéleménykutatást döntött a lagziról

Péter és jövendőbeli felesége januári esküvőt szerettek volna.

Nagyon készültünk, így mindenképpen meg szerettük volna tartani. Novemberben még reménykedtünk benne, hogy januárra már valamelyest csitul a fertőzés, még egy közvéleménykutatást is végeztünk a vendégek között, hogy eljönnének-e, ha biztosítunk megfelelő mennyiségű maszkot és körülményeket – mesélte a vőlegény.

Meglepően pozitív eredményt hozott a kérdőív, sokan eljöttek volna, de mikor láttuk, hogy az esetszámok emelkednek, rájöttünk, hogy esélytelen megtartani az esküvőt, így egy időre elhalasztottuk. Még nem tudjuk, mikor tartjuk meg, szerencsére csak a helyszínt foglaltuk le, ennek az összegét el is buktuk – tárta szét a kezét a férfi.

Péterék legalább nem jártak úgy, mint az a tolnai pár, ahol karanténba juttatta a násznépet a vőlegény tanúja.

Olvasóink döntöttek: a legtöbben lemondták

A Bors megszavaztatta házasulandó olvasóit arról, hogy ők hogyan döntöttek a nagy napot illetően, a legtöbben, azaz szavazó olvasóink 52 százaléka Mariettáékhoz és Péterékhez hasonlóan lemondták az eskövőt, 20 százalékuk elhalasztotta, míg 28 százalékuk ugyan megtartotta a lagzit, de jóval kevesebb vendég mellett.

Ha még nem döntöttek, hogy megtartják-e az esküvőt és a lagzit, vagy sem, érdemes elolvasni a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy pontosan milyen szabályok vonatkoznak most a nagy napra, és aszerint mérlegelni, hogy érdemes-e egyáltalán elkezdeni a szervezést.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img