Révbérpuszta: segítséget kérnek – és most tényleg a lét a tét

Ezt olvasta már?

Dér Heni életveszélybe került vetélése után

A felnőtt lét, a családalapítás néha nehéz pillanatokból is áll. A Családvarázs című sorozat új epizódjában Dér Heni beszélt méhen kívüli terhességéről, amely egy...

Bő három évtizede nem volt annyi esküvő, mint tavaly – nlc.hu

A nyolcvanas évek, egészen pontosan 1986 óta nem volt annyi házasságkötés Magyarországon, mint 2020-ban – írja a hvg.hu. A lap szerint ennek ellenére...

Meggyőző érvek a próbasmink mellett – Szeged Index

Szükséges vagy sem? Ez a kérdés szinte minden menyasszonyt aggaszt a próbasmink fontosságával kapcsolatban. Nézzük meg közelebbről, miért övezi annyi vita ezt a témát!...

A szolgálólány meséje rendezője új thrillert készít Mila Kunisszal a N

Oszd meg a cikket másokkal is: Mila Kunis a Fekete hattyú és az Azok a 70-es évek show című sorozat sztárja lesz a főszereplője a...

A lényeg: mivel a tavasztól-őszig tartó időszakban nem sikerült megfelelő tartalékot felhalmozni a térség egyik meghatározó szabadidős-turisztikai célpontján, kérdésessé vált a lovastanya “áttelelése” – márpedig az ott tartott állatok takarmányozása nem kevés pénzt emészt fel. Szomorú történet – de talán jelentős közösségi összefogással van remény a helyzet jobbra fordítására!

Nem fordult jóra, sőt

A lovastanya tavasztól őszig turisztikai tevékenységet folytat, amely során elsősorban külföldi (német, osztrák, svájci, francia) vendégeket fogad. Mint ismert, a külföldi vendégek a korábbi évekhez képest igen alacsony számban érkeztek hazánkba az idei évben, ők is csupán nyár közepétől szeptember elejéig látogattak a tanyára. 
Ez azért is különösen fájó pont Révbérpuszta számára, mivel elsősorban a május és az ősz első fele erős az ilyen profilú cégek életében: a nyári forróságban az elsősorban Balatonról érkező vendégek nem szívesen hagyják el a tópartot, míg a májusi, illetve szeptemberi, októberi hónapokban felélénkül az idősebb korosztály beutaztatása Németországból, hiszen ilyenkor a Balaton északi partján működő szállodák kedvezményes áron biztosítanak szálláshelyet. Ebben az időszakban, a hagyományos elő-utószezonban érkezik a legtöbb látogató Révbérre. 

Emellett szintén kiesést jelentett Nagy Péter csapata számára a tény, hogy idén elmaradtak az osztálykirándulások is. A május elejétől június közepéig tartó időszakot ugyanis elsősorban a diákcsoportok határozzák meg, amelyek szintén jelentős bevételi forrást jelentenek – illetve: jelentettek – a turisztikai centrum számára. 

Se esküvő, se rendezvények

Emellett – nehogy kimaradjon a jóból! – további két, szintén jól forintosítható tényező is hozzájárult a jelenleg kialakult helyzethez: Solt-Révbérpuszta kínálatába beletartozik a családi események szervezése is, azonban esküvőket sem tarthattak egészen nyár közepéig, ami szintén kiesést jelentett. Emellett a hagyományos Pünkösdi Vigasságot is a szokásostól eltérően, szűkebb kínálattal és kevesebb érdeklődővel kellett megszerveznie Nagy Péternek, amely az elmúlt években jelentősen hozzájárult az egész éves kiadások fedezéséhez. Emellett a hagyományos nemzetközi távlovas versenyt sem tudták megszervezni, ami talán még a Pünkösdi Vigasságnál is nagyobb bevételi forrást jelentett a bázisnak.

Közösségi támogatással, hadd haladjon a szekér!

Több sebből vérzik tehát a tanya megélhetése, emiatt az igazgató közleményt adott ki, amelyben a látogatók segítségét kéri. A segélykérő “kiáltványt” betűhíven közöljük:
“Üdv Mindenkinek! Ez most egy rendhagyó poszt lesz, kérlek, ha szeretsz Révbérre rendezvényre, programra, lovazni, futni, vagy csak úgy lazulni jönni, olvasd el!
Mint mindenki saját bőrén tapasztalta, 2020 a COVID-19 éve. Nincs olyan ember ezen a bolygón, akit valamilyen szinten ne érintett volna. A turizmus szektor pedig az egyik legnagyobb vesztes.  Ez sajnos Révbér mindennapjait is alapjaiban rengette meg, sőt, szezonálisan működő, állattartó telepként ez többszörösen sújt.
Bár tavasszal és nyáron a régi és új események segítettek a költségek bizonyos mértékű fedezésében, a téli költségek előteremtéséhez kellettek volna a szokásos német csoportok, amik sajnos nem jöttek. Kértem támogatást az államtól, Széchenyi Turisztikai hitelt a banktól, de sajnos sehol nem jártam sikerrel.
Ezért most Hozzátok fordulok segítségért! Az állatkertek mintájára kidolgoztam egy támogatói jegy-rendszert, amellyel bárki támogathatja Révbér kitelelését, sőt, támogatóink a jövőben különböző kedvezményekre lesznek jogosultak. Bármekkora összeggel lehet támogatni, amit szívesen és gond nélkül tudsz adni!
Erről részletesen itt találsz információt!

Révbér – támogatói program (katt) >>

Köszönöm szépen, hogy elolvastad!”

Révbér a térség egyik meghatározó közösségi-rekreációs  központja – segítsük együtt a bázis fennmaradását!

Cs. L.
(Archív fotók: Révbérpuszta – facebook)
 

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

5 csillagjegyre hamarosan rátalál a szerelem

Vajon idén minden marad a régiben, vagy beköszönt az életedbe az új szerelem? Vajon új szerelem hódítja meg őket, vagy a régi kapcsolat tüze...

Éttermi munka megváltozott munkaképességgel: a járványban nekik különösen nehéz

Levesek és főzelékek Az erőleves gyógyír testnek és léleknek, céklás verzióban különösen Levesek és főzelékek...

Gödöllőn nyitott új egységet a Paletta, főszerepben a fánk és a taco

Megúszós sütik Krémes finomság, ha gyors édességre vágytok Brutális fogások Jobb,...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -