Révbérpuszta: segítséget kérnek – és most tényleg a lét a tét

Ezt olvasta már?

Mindenkit arra kért a polgármester, maradjon otthon, majd magángéppel

Adriázott egyet. Az austini polgármesternek, Steve Adlernek az a remek ötlete támadt, hogy posztol egy videót, amiben arra kéri a lakosságot, hogy...

Rákosnak hazudta magát az álomesküvőért – nlc.hu

Egy angol nő, Toni Standen a látszat kedvéért kopaszra borotválta a fejét, hogy a hazugsága hihetőbbnek tűnjön. Először a barátai körében terjesztette el,...

Jótékonyságból ötös: elmaradt az esküvő, rászorulókra költötték a pénz

Az amerikai Emily Bugg és Billy Lewis esküvői terveit csúnyán keresztülhúzta a koronavírus-járvány – írja a Good Morning America. A fertőzésveszély miatt végül...

Bor, Mámor, Provance

Kibomló haj, laza, intim póz, a már csak gyengéd erővel sütő napban megcsillanó nedű. A menyasszony bőre boldog nyári napokat idéz fel, szeptember végén....

A lényeg: mivel a tavasztól-őszig tartó időszakban nem sikerült megfelelő tartalékot felhalmozni a térség egyik meghatározó szabadidős-turisztikai célpontján, kérdésessé vált a lovastanya “áttelelése” – márpedig az ott tartott állatok takarmányozása nem kevés pénzt emészt fel. Szomorú történet – de talán jelentős közösségi összefogással van remény a helyzet jobbra fordítására!

Nem fordult jóra, sőt

A lovastanya tavasztól őszig turisztikai tevékenységet folytat, amely során elsősorban külföldi (német, osztrák, svájci, francia) vendégeket fogad. Mint ismert, a külföldi vendégek a korábbi évekhez képest igen alacsony számban érkeztek hazánkba az idei évben, ők is csupán nyár közepétől szeptember elejéig látogattak a tanyára. 
Ez azért is különösen fájó pont Révbérpuszta számára, mivel elsősorban a május és az ősz első fele erős az ilyen profilú cégek életében: a nyári forróságban az elsősorban Balatonról érkező vendégek nem szívesen hagyják el a tópartot, míg a májusi, illetve szeptemberi, októberi hónapokban felélénkül az idősebb korosztály beutaztatása Németországból, hiszen ilyenkor a Balaton északi partján működő szállodák kedvezményes áron biztosítanak szálláshelyet. Ebben az időszakban, a hagyományos elő-utószezonban érkezik a legtöbb látogató Révbérre. 

Emellett szintén kiesést jelentett Nagy Péter csapata számára a tény, hogy idén elmaradtak az osztálykirándulások is. A május elejétől június közepéig tartó időszakot ugyanis elsősorban a diákcsoportok határozzák meg, amelyek szintén jelentős bevételi forrást jelentenek – illetve: jelentettek – a turisztikai centrum számára. 

Se esküvő, se rendezvények

Emellett – nehogy kimaradjon a jóból! – további két, szintén jól forintosítható tényező is hozzájárult a jelenleg kialakult helyzethez: Solt-Révbérpuszta kínálatába beletartozik a családi események szervezése is, azonban esküvőket sem tarthattak egészen nyár közepéig, ami szintén kiesést jelentett. Emellett a hagyományos Pünkösdi Vigasságot is a szokásostól eltérően, szűkebb kínálattal és kevesebb érdeklődővel kellett megszerveznie Nagy Péternek, amely az elmúlt években jelentősen hozzájárult az egész éves kiadások fedezéséhez. Emellett a hagyományos nemzetközi távlovas versenyt sem tudták megszervezni, ami talán még a Pünkösdi Vigasságnál is nagyobb bevételi forrást jelentett a bázisnak.

Közösségi támogatással, hadd haladjon a szekér!

Több sebből vérzik tehát a tanya megélhetése, emiatt az igazgató közleményt adott ki, amelyben a látogatók segítségét kéri. A segélykérő “kiáltványt” betűhíven közöljük:
“Üdv Mindenkinek! Ez most egy rendhagyó poszt lesz, kérlek, ha szeretsz Révbérre rendezvényre, programra, lovazni, futni, vagy csak úgy lazulni jönni, olvasd el!
Mint mindenki saját bőrén tapasztalta, 2020 a COVID-19 éve. Nincs olyan ember ezen a bolygón, akit valamilyen szinten ne érintett volna. A turizmus szektor pedig az egyik legnagyobb vesztes.  Ez sajnos Révbér mindennapjait is alapjaiban rengette meg, sőt, szezonálisan működő, állattartó telepként ez többszörösen sújt.
Bár tavasszal és nyáron a régi és új események segítettek a költségek bizonyos mértékű fedezésében, a téli költségek előteremtéséhez kellettek volna a szokásos német csoportok, amik sajnos nem jöttek. Kértem támogatást az államtól, Széchenyi Turisztikai hitelt a banktól, de sajnos sehol nem jártam sikerrel.
Ezért most Hozzátok fordulok segítségért! Az állatkertek mintájára kidolgoztam egy támogatói jegy-rendszert, amellyel bárki támogathatja Révbér kitelelését, sőt, támogatóink a jövőben különböző kedvezményekre lesznek jogosultak. Bármekkora összeggel lehet támogatni, amit szívesen és gond nélkül tudsz adni!
Erről részletesen itt találsz információt!

Révbér – támogatói program (katt) >>

Köszönöm szépen, hogy elolvastad!”

Révbér a térség egyik meghatározó közösségi-rekreációs  központja – segítsük együtt a bázis fennmaradását!

Cs. L.
(Archív fotók: Révbérpuszta – facebook)
 

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Justin Bieber durván beszólt a trolloknak | Cosmopolitan.hu

Azt hinnénk, hogy Justin Bieber és Selena Gomez kapcsolata már rég lejárt lemez, az emberek pedig már felfogták, hogy mindketten továbbléptek (khm, az...

Kerülj karácsonyi hangulatba! Adventi pop-up pékség és boltocska nyílt a Bartókon

Kapor és túró párosa pihe-puha tésztába zárva Húsos kaják Pakolj egymásra minden jót!...

Pasta Head: frissen gyúrt tészták, ütős olasz szószok | Street Kitchen

Nem bírod a tojáskrémet? Ezt te is imádni fogod! Green Kitchen Csicsóka még...

Itt a MEGÚSZÓS KAJÁK 2 unboxing!

Green Kitchen A káposzta újjászületése Karácsony A brownie lelke ezesetben a...

Az ország egyetlen citromfarmján jártunk | Street Kitchen

Karácsony Fullos csokitorta banánnal megspékelve! Green Kitchen Egy tartalmasabb ebéd vagy...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -