Németországban is megjelent a koronavírus dél-afrikai mutációja

Ezt olvasta már?

Ő Kamala Harris férje – nlc.hu

A kezdetek 2013-ban Kamala Harris Kalifornia állam főügyésze volt, Doug Emhoff pedig ügyvédként dolgozott Los Angelesben. A szerdán beiktatott alelnök korábban soha nem...

Ez a gyönyörű modell Nigéria hercegnéje: Keisha Omilana két év után tudta csak meg, hogy egy herceggel randevúzik

Keisha Omilana nevét biztos, hogy jóval kevesebben hallották eddig, mint mondjuk Katalin hercegnéét, Letícia spanyol királynéét vagy Charléne monacói hercegnéét, pedig ő is azon...

Bizonytalan a nyári lagzi Kulcsáréknál: tanácstalanok az augusztusi álomesküvő kapcsán

A volt szépségkirálynő, Kulcsár Edina (30) 2018-ban a kisfiukkal, Medoxszal a pocakjában mondta ki az igent párjának, Szabó András Csutinak (35). A pár már...

Dér Heni titokban férjhez ment | 24.hu

A szülők csak online vehettek részt az esküvőn. Dér Heni és pasija, Bakos Gergő a Story magazinnak mesélték el, milyen körülmények között...

Angela Merkel szerint húsvétig megtízszereződhet a fertőzések száma, ha nem sikerül meggátolni az új variáns terjedését.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Kimutatták a koronavírus Dél-Afrikából származó, B.1.351 jelű mutánsát Németországban – jelentette kedd délután a német sajtó.

Egy Dél-Afrikából hazatérő család egyik tagjánál diagnosztizálták elsőként ezt a vírusváltozatot, öt további ember esetében pedig még folyamatban van a tesztvizsgálat értékelése – közölte Baden-Württemberg tartomány szociális minisztériuma.

A család hosszabb időt töltött a Dél-afrikai Köztársaságban, és december 13-án tért haza. Visszatérésüket követően megkezdték a kötelező karanténidő letöltését, majd öt nappal később elvégeztették a koronavírustesztet, amely negatív lett. Az azt követő héten néhány családtag esetében jelentkeztek a koronavírus-fertőzés enyhe tünetei.

Hat érintettnél kimutatták a SARS-CoV-2 vírust, egyikük esetében pedig azonosították a vírus Dél-Afrikából származó, B.1.351 variánsát is.

A koronavírus Nagy-Britanniából származó mutánsát Németországban szintén Baden-Württemberg tartományban diagnosztizálták elsőként. A fertőzött nő december 20-án Nagy-Britanniából érkezett meg repülőgéppel Frankfurtba, ahonnan rokonaival utazott tovább Baden-Württembergbe. Miután a koronavírus-fertőzés enyhe tüneteit érzékelte, december 21-én elvégezték rajta a tesztet, melynek során azonosították az új vírusvariánst.

Német sajtójelentések szerint kedden Angela Merkel kancellár egy belső megbeszélésen arról beszélt, hogy az új mutánsok felbukkanása a fertőzések számának robbanásszerű növekedéséhez is vezethet. Úgy vélte, ha nem sikerül feltartóztatni a brit mutáns terjedését, húsvétig akár tízszeresére növekedhet a fertőzések száma. A kancellár nem tartja kizártnak, hogy akár húsvétig is meghosszabbíthatják a korlátozásokat, a döntés azonban a fertőzöttek számától függ – derül ki a beszámolókból.

A Dél-Afrikából származó variánst Nagy-Britanniában mutatták ki először Európában.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Lézerkarddal esett egymásnak az esküvőn a férj és a feleség, majd jött a násznép is

Hatalmas balhé volt, mindenki beszállt a buliba.Össznépi lézerkardháborúvá változott egy esküvő, amikor a férj és a feleség elővette a fegyvereit, amelkye nem voltak mások,...

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Teszteltük a vegán ebédmenüt kínáló éttermeket

Húst hússal A debreceni mazsolás csirkét még 100 éve is ették a Hajdúságban ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -