Míg Mészáros esküvőjét elhallgatta, Cseh Katalinét cikksorozatban „leplezi le” a kormánymédia

Ezt olvasta már?

Cseh Katalin esküvőjéről sorra írják a beszámolókat áthallásos cikkekben.

Szeptember végén házasodott össze Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea, a párral és érdekeltségeikkel részletesen foglalkozott a független média, a kormánypárti Magyar Nemzetben viszont megállt a tudósítás ott, hogy nem Jennifer Lopez lép majd fel az esküvőn.

Pedig, ha volt fényűző esküvő, az Mészárosé volt: elég csak emlékezni az ünnepi menüre, vagy arra a pompára, ami Várkonyi Andrea esküvői fotóin látszik. Ez azonban úgy fest, nem érte el a Fidesz-közeli sajtótermékek ingerküszöbét.

Az Origo sem számolt be az esküvő részleteiről, honlapjukon a Mészáros Lőrinc tagre keresve csupán a Life.hu társportáljuk bulváranyagait adja ki a kereső – ami viszont közel minden részletről tudósított. Az MTVA anyagaiban sem találtuk nyomát a beszámolónak.

Máshogy jártak a – saját bevallásuk szerint – lényegesen szerényebb körülmények között egymásnak hűséget fogadó Cseh Katalin és Berg Dániel momentumos politikusok. Szó szerint szinte minden kormányzati médiaterméken végigfutottak azok a képek, amik a pár esküvőjén készültek, hosszas, szaftos – az igazságot Cseh szerint csupán nyomokban tartalmazó – részletekkel kibontva, milyen volt a körítés a momentumos esküvőn.

A Mészáros-Várkonyi frigyről tudomást sem vevő megyei lapok is abszolút támadásba lendültek: minden megyei újságon végigsöpört a hír, hogy „Így égette a tízmilliókat esküvőjén Cseh Katalin”. A kormánypárti bulvárlapok közben még olyan részletekhez is hozzájutottak, minthogy „négykézláb csúszott-mászott esküvőjén Cseh Katalin”, „zavartan bolyongott drága esküvői helyszínének kertjében”, vagy hogy „a Momentum politikusa ki tudja minek a hatása alatt állhatott, amikor az újabb botrányos képek készültek”. Cseh utólag csak annyit közölt a lagziról, hogy lényegesen kevesebb pénzből hozták össze, mint amit a kormánypárti média sejtet.

A Cseh–Berg párosról készült fotókat először a Bennfentes jelentette meg. Ugyanaz a site, ami Cseh „korrupciós botrányáról” beszámolt nyáron. A kormányportálok ha nem is kötik egy az egyben össze a két ügyet, cikkeik legtöbbje áthallásosan van megírva.

(Kiemelt képünk illusztráció, korábban készült.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img