Diana hercegnő tényleg majdnem lefújta az esküvőjét? | Cosmopolitan.hu

Ezt olvasta már?

Ha igazi The Crown rajongó vagy, akkor mostanra biztosan ledaráltad a legújabb, 4. évadot, amiben végre Diana hercegnő történetszála is komoly szerepet kapott. Az angol királyi család dühöng, a sorozatot követőkben pedig jogosan merül fel a kérdés: vajon mennyit torzítottak a készítők és mi az, amit tényleg elhihetünk a sorozatnak?

Az Independent arra a részre próbált meg válaszolni, amiben Diana az esküvő előtt foggal-körömmel harcol, hogy ne valósulhasson meg a nagy nap. De tényleg felmerült mindez a hercegnében?

A szomorú tény sajnos az, hogy Diana az esküvő előtti hétfőn szerzett tudomást arról a karkötőről, amit Károly herceg akkori szerelmének, Kamillának adott, és mindez olyan mélyen felkavarta, hogy nagyon komolyan elgondolkodott azon, hogy lefújja az esküvőt. „Ebédidőben tudta meg, hogy Károly elment Kamillához az ajándékkal, ráadásul még a testőrének sem engedte, hogy vele tartson” – állítja Andrew Morton életrajzíró, aki azt is hozzátette, Dianát csak azzal tudta meggyőzni környezete, hogy ne rúgjon fel mindent, miszerint  biztos katasztrófához vezet, ha közvetlenül az esküvő előtt borít mindent.

Getty Images

De az akkor 32 éves hercegnek is komoly dilemmát jelentett az eljegyzéskor mindössze 19 éves Dianával való házasság gondolata, tekintve, hogy mindössze 12 alkalommal találkoztak, mielőtt Károly feltette volna a nagy kérdést.

„Kétségbeesetten el akartam kerülni az esküvőt, miután az eljegyzéskor rájöttem, mennyire borzalmasok is a kilátások, hiszen esélyem sem volt, hogy jobban megismerjem Dianát” – mesélte korábban Károly herceg Robert Jobson írónak, az esküvő lefújása viszont ugyanúgy nála sem volt opció a család nyomására.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában