Árpa Attila: egy esküvő rajta van a bakancslistámon

Ezt olvasta már?

Min dolgozik most?

Véget ért a Keresztanyu második évadának a forgatása, de kíváncsian várom, lesz-e harmadik és ha igen, mit tartogat. Folytatódik a Galileo a TV4-en, van egy kisebb szerepem egy amerikai produkcióban és most mutatták be az Űrpiknik című filmet, amiben egy űrlényt alakítok szőke hajjal. Lesz ősszel egy izgalmas tévészereplés is, gőzerővel próbálunk, a készülődések már elkezdődtek, de erről még nem mondhatok többet.

Legújabb filmje a most bemutatott Űrpiknik /Fotó: Zsolnai Péter

Legújabb filmje a most bemutatott Űrpiknik /Fotó: Zsolnai Péter

Bejött önnek a szőke?

Mondjuk úgy, hogy nagyon furcsa, de sokféle arcomat megmutattam már moziban. Voltam hosszú hajú, szakállas is, megszoktam már, hogy sokszor felismerhetetlen vagyok a vásznon.

A sok munka mellett jut azért egy kis idő pihenésre is a nyáron?

Csak egy kicsi. Voltunk már pár napot Bikalon egy élménybirtokon a lányommal, a barátnőjével és a párommal, Alexandrával. Tervezünk egy rövid wellness-hétvégét és egy pár napos pihenést is, de ha minden jól megy, nyár végén talán még belefér egy kis Horvátország is. De őszintén szólva nekem nehezemre esik a kikapcsolódás, ha tudom, hogy komoly feladatok várnak. Valahogy nem tudok ilyenkor ellazulni.

Mindig fontos volt önnek, hogy jó formában legyen, sikerült tartani ezt a pandémia alatt is?

Sajnos nem. Egy ideig ment az otthoni edzés, de aztán nem. Ráadásul nagyon szeretek enni, ez meg is látszott rajtam. Nem mondom, hogy elhíztam, inkább úgy fogalmaznék, hogy a feszes cápatestből most egy gömbhal lettem. De tudom, hogy gyorsan visszanyerem a formám és aktívan edzek, hogy ez mielőbb sikerüljön.

Ha már evés, szeret főzni?

Nagyon! A sushi, a steak és a tenger gyümölcseivel főtt rizottó a specialitásaim. De bármit is készítek, igyekszek valami egyedit belevinni, legyen szó akár borsófőzelékről vagy rántotthúsról.

A TV2 Masterchef című főzőműsorában Szabó Dóri volt a társa, nem mindig viselték jól egymást /Fotó: TV2

A TV2 Masterchef című főzőműsorában Szabó Dóri volt a társa, nem mindig viselték jól egymást /Fotó: TV2

Akkor Ön az álompasi a konyhában?

Eddig nem volt panasz a főztömre, pedig mindig egy batári társaságon tesztelem. Talán egyre jobban megy, mert míg az elején úgy kellett összefogdosnom néhány vállalkozó szellemű tesztelőt, addig most szinte sorban állnak, ha bejelentem, hogy van egy új specialitásom, amit megkóstolhatnak.

A lánya, Amira már 14 éves kamasz: milyen ez az időszak egy lányos apa szemével?

Egyelőre sima ügy, Amira okos, értelmes kislány, nem volt vele még komolyabb probléma. Igyekszem inkább baráti alapon hozzáállni és ez eddig be is vált. Laza apuka vagyok, de ha a testi épségéről van szó, akkor szigorú leszek. De ez mindig az ő érdekeit szolgálja. A fiúk egyelőre még nincsenek komolyan terítéken, úgyhogy ettől a részétől egy kicsit még tartok. Én azt látom, hogy minél szigorúbb egy szülő, annál nagyobb a kamaszkori lázadás.

Ha egy olyan fiúval állítana haza, mint Ön, mit szólna hozzá?

Az attól függ, épp melyik korszakomban hasonlítana rám. Van olyan korszakom, amikor igazi jó fiú voltam, de olyan korszakom is van, amire nem feltétlenül vagyok büszke. Ha ez utóbbira hasonlítana a fiú, akkor már venném is elő a puskát.

Kislányára mindig is apatigrisként vigyázott – Amira azóta már tinilány, de az apja még mindig rajta tartja a szemét /Fotó: Pozsonyi Zita

Kislányára mindig is apatigrisként vigyázott – Amira azóta már tinilány, de az apja még mindig rajta tartja a szemét /Fotó: Pozsonyi Zita

Most már jófiú?

Már amennyire én valaha is jófiú lehetek.

Ha már rosszfiúság, épp zajlik az ügye, amiben drogkereskedelemmel vádolták meg. Ezek a hírek eljutnak a lányához? Beszélnek róla?

Nem téma nálunk és igazából az ügyészségen kívül senki nem foglalkozik ezzel. Nem tartok az ügytől, de idegességet érzek az egész miatt, főleg, mivel már azok is tudják, hogy nem követtem el semmit, akik megvádoltak.

Talán már örökre rajta ragad a rosszfiúság bélyege, pedig állítja, most már megjavult. Persze csak annyira, amennyire tudott /Fotó: Ras

Talán már örökre rajta ragad a rosszfiúság bélyege, pedig állítja, most már megjavult. Persze csak annyira, amennyire tudott /Fotó: Ras

Akkor miért folyik egyáltalán az ügy?

Mert boszorkányüldözés folyik ellenem. Szerintem is nagyon sok hiba történt és akik hibáztak, úgy próbálják meg eltussolni mindezt, hogy vádaskodnak. Nincs semmiféle bizonyíték ellenem, a házkutatás során sem drogot, sem a kereskedelemre utaló jelet nem találtak. Ehhez képest egy évig követtek, lehallgattak.

Korábban azt mondta, a párját, Alexandrát annyira megviselte az ügy, hogy pánikrohamai lettek. Hogy van most?

Nem csak őt, de mindenkit megviselt az ügy, aki ott volt akkor, amikor ránk rontott a TEK éles fegyverekkel. De lesz ennek következménye, mert ha lezárult az ügy, jogi lépéseket fogok tenni a szabálytalanságok miatt.

Arról is őszintén beszélt, hogy nárcisztikus szociopata. Változott azóta? Jár szakemberhez?

Párbeszédet folytatok szakemberekkel. A szociopata jelenséget sokan azzal azonosítják, hogy nincsenek érzelmei az embernek. Ezek alatt a beszélgetések alatt azonban az is felmerült, hogy az is előfordulhat hogy az embernek túl sok volt érzelmekből gyerekkorában, amit nem tudott kezelni, ezért olyan vastag pajzsot épített maga köré, ami meg tudja gátolni az érzelmek áramlását. Ez az elmélet egyébként ellentmond a jelenlegi tudományos magyarázatoknak.

A környezetét meglepte a vallomása?

Akik ismertek, tudták rólam, akik pedig nem tudták, jól fogadták. Sokan megkerestek privátban, ismeretlenek is, hogy segítsek megérteni, hogy működik egy ilyen személyiség. Nem azt mondom, hogy segítek másoknak, de igyekszem válaszolni és ezzel segíteni.

Változott a helyzet a bejelentése óta?

A változás mindig folyamatos és ez nem csak rám igaz. Folyamatosan változunk, alakulunk, amik a körülményektől és az életkortól is függnek. Én is folyamatosan változom.

Van bakancslistája? Ha igen, mi szerepel rajta?

Igen van és szerepel rajta egy olyan film, ami nemzetközileg is elismert és én rendezem, de ugyanígy egy olyan filmszerep is, ami szintén nemzetközileg elismert. De most rákerült a tánc is. Szeretnék megtanulni még legalább egy idegennyelvet, egy táncot és megérteni a nőket.

Esküvő is szerepel rajta?

Az egy másik bakancslistán szerepel, amit nem kötök a sajtó orrára.

De azért megnősülne újra?

Úgy fogalmaznék, nem tartom kizártnak, hogy ismét megnősülök.

Névjegy

Münchenben született 1971. november 17-én. Az RTL Klubnál dolgozott, majd a TV2-nél lett producer. A tévés és filmes munkái mellett a Budapest Wolves amerikaifutball-csapat alapító-elnöke és játékosa volt a 2000-es években. A Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke volt 2013 márciusától 2014 júniusáig. Rendezőként is bemutatkozott az Argo és az Argo 2 című filmekkel, de számos amerikai produkcióban szerepelt színészként is. Játszott a Hippolyt, a Meseautó, az Egy szoknya, egy nadrág és a Víkend című mozifilmekben és a Korhatáros szerelem, a Drága örökösök, a Keresztanyu és Apatigris című sorozatokban.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img