A MENYASSZONY ILLATA

Ezt olvasta már?

A botox miként hat, és hogyan működik?
A botox kezelés során alkalmazott készítmény, a botulinum toxin az izomrelaxáló hatását olyan módon fejti ki, hogy gátolja a perifériás idegről az izomra történő ingerületátvitelt, így például a hónalj területén alkalmazva korlátozza a verejtékmirigyek kiengedő izomzatának működését, ezzel mérsékli az izzadást. Leginkább középsúlyos-súlyos verejtékezés esetén javasolt. A hónalji, tenyéri, talpi régióban alkalmazzuk leggyakrabban. Hatását kizárólag a beadás helyén fejti ki. Így például egy hónalj botox kezelést követően nem kell félnünk attól, hogy a szervezet hőháztartásának egyensúlya felborul, mivel a verejtékezés a többi testfelületen biztosított.
A készítményt nagyon vékony tű segítségével, apró adagokban injektálja a kezelőorvos a kezelendő területre, ami tehát lehet a hónalj, a tenyerek, vagy akár a láb régiója is. Vagyis ez egy injekciókezelés, a hónalj pedig érzékeny terület, nyirokcsomóval. Fájni fog?

A kezelést megelőzően érzéstelenítő krémet alkalmazunk, így a beavatkozáskor jelentkező fájdalomtól nem kell félni, minimális kellemetlenséggel jár ahhoz képest, hogy milyen eredmények érhetőek el vele.
Vannak mellékhatások?
Alig. A kezelt terület kipirosodására lehet számítani, mely átmeneti, pár óra múlva megszűnik. Ritkán, de kialakulhatnak bevérzések a beadási pontok környékén, melyek felszívódása lassabb folyamat, több napot igénybe vehet. A hatás azonban hosszú távú, átlagosan 4-10 hónapig is eltarthat.
Mikor, az év mely időszakában ajánlott elvégeztetni?
Leggyakrabban a nyári hónapokat megelőzően kezelünk, de az év bármely szakaszában elvégezhető az eljárás, nincsenek kizáró tényezők. A hatás elmúltával pedig ismételhető. A menyasszonyok akár az esküvő előtt 2 héttel is kérhetnek időpontot.

Ha valaki még nem esett át a lézeres szőrtelenítésen, borotválhatja a hónalját a kezelés utáni napokban?

A kezelést megelőzően a hónaljat szükséges leborotválni. A kezelést követően pedig a megszokott szőrtelenítési rutinhoz visszatérhetünk, tehát nincs ilyen akadály sem. Friss érzéssel, magabiztosan, üdén állhat oltár elé a menyasszony.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában