10 tuti tipp, ha a Covid-19 beleszólt az esküvőd szervezésébe | Cosmopolitan.hu

Ezt olvasta már?

Európa új kedvencei Magyarországon

UTAZÁS ÉLMÉNYEI, IZGALMAS NŐIRUHÁKBA ÁLMODVAEgy-egy kultúra sajátos hangulatát, színeit és stílusjegyeit is felelevenítik a kreációk. Az olasz, a francia és az arab világ éppúgy...

Több, mint ruha, ÉLETÉRZÉS!

Vannak ruhák, melyek megosztják a vendégeket, az Evie Young márka a kislányoktól a barátnőkön, az anyákon át a nagymamákig mindenkit meghat majd és mesékbe...

Címlapunk igaz története

AMIKOR MÁR SENKI SEM FÉLKint a vírus most szedi a legtöbb áldozatát, a karantént a napokban szigorították. A reggeli kávé közben hallgatjuk a napi...

Nősüléssel trükközött szabadságra vágyó tajvani férfi – nlc.hu

Egy tajvani törvények szerint nyolc fizetett szabadnap jár annak, aki megházasodik, és egy férfi megpróbálta a legtöbbet kihozni ebből a csodálatos lehetőségből: 37...

A koronavírus az egész világot totálisan átrendezte, az új élethelyzetek pedig egy teljesen más típusú gondolkodást, brutál sok türelmet és óriási rugalmasságot követelnek meg. Igen, sajnos még akkor is, ha életed legszebb napjáról van szó, amikor amúgy egyáltalán nem akarsz kompromisszumokat kötni. A jó hír, hogy most sincs minden veszve! Igaz, hogy kicsit trükköznöd kell, de így is simán összehozhatod a tökéletes esküvőt, Covid-19 ide vagy oda!

A legjobb tippek, hogy felkészülten és magabiztosan vághass az esküvőszervezésbe:

1. Fogadd el a helyzetet

Egyszerűen hangzik, de tudjuk, hogy nem az! Hiszen valószínűleg már megvan a fejedben, mi mindent szeretnél az esküvődön, de az is tök oké, ha még kislánykorodban megtervezted a nagy nap minden apró részletét. Erről lemondani pokoli nehéz, de ha nem engeded el, végig hiányérzeted lesz, az eredeti terveidhez hasonlítgatsz majd mindent, és végül csak a csalódottság marad. Szóval kezdd az egész szervezést a nulláról!

2. Legyél naprakész

Sajnos a helyzet akár hétről hétre is megváltozhat, és azt sem lehet kiszámítani, mikor áll vissza minden a megszokott kerékvágásba, már ha visszaáll egyáltalán. De ha követed a híreket és az aktuális szabályozásokat, semmi sem érhet váratlanul, és mindig marad időd újragondolni a terveket, vagy esetleg elhalasztani az egészet.

3. Konzultálj online

Bizony, mostantól a Skype, a Zoom és a FaceTime lesznek a kedvenc applikációid! Ne spórold meg azokat a köröket a szolgáltatók kiválasztásánál, amikhez amúgy ragaszkodnál. Online is hamar kiderülhet, hogy megvan-e a kémia a dekorossal vagy a szertartásvezetővel, de a cukrásszal is béna lenne kizárólag e-mailben egyeztetni.

4. Csekkold a szerződéseket

Mivel ez a helyzet a szolgáltatóknak is nehéz, valószínűleg ők is sokkal rugalmasabbak lesznek, mint általában. Mindezek ellenére azért alaposan nézd át a szerződéseket, és különösen figyelj arra, mit írnak az esetleges változásokról. Így tisztában leszel vele, melyik szolgáltatást meddig mondhatod le díjtalanul, és mikor bukod az előleget vagy foglalót.

5. Mindig legyen B, C, D… Zs terved

Ha a szolgáltatókat kipipáltad, és tudod, mik a lehetőségeid, készíts többféle forgatókönyvet. Pörgesd végig az eshetőségeket, és írd össze, mi mindent kell elintézned, akkor  ha 1. máshova kell szervezned, 2. le kell szűkítened a vendégkört, 3. el kell halasztanod, 4. le kell mondanod az egészet.

6. – 1 fő

A jelen helyzetben bármelyik vendég lebetegedhet vagy dönthet úgy, hogy mégsem szeretne elmenni – akár az utolsó pillanatban is. Ezért mindenképp kalkulálj a minimálisnál eggyel nagyobb mozgásteret a menü és a fogyasztás terén is. A legjobb, ha nem kiszámolt adagokkal tervezel, hanem svédasztallal vagy álló fogadással. A dekor és a köszönő ajándékok esetében is inkább olyan megoldásokat válassz, amik nem mennek kárba, ha páran lemondják a lagzit, például helyben elkészíthető képek, tárgyak, amiket magukkal vihetnek.

7. Vedd lazán

A szervezés és maga az esküvő is eleve nagy stresszel jár, amire még rápakol jónéhány lapáttal a koronavírus. Viszont ha a vendégek azt látják, hogy a menyasszony és a vőlegény nem feszeng, ők is sokkal lazábbak és nyugodtabbak lesznek. A kötelező óvintézkedéseket is könnyebben veszi majd be a gyomruk, ha játékos formában tálalod. Például készíttess vicces vagy személyre szabott maszkokat, így garantáltan mindenki szívesebben viseli majd (plusz egyúttal le is tudtad a köszönőajándékot).

Esküvőszervezés, koronavírus, tippek, trükkök.

A maszkviselés is lehet vicces! (Fotó: Getty Images/Maya Malkova)

8. Jöhet a DIY

Rengeteget spórolhatsz, ha bizonyos részleteit az esküvődnek magad alkotod meg. A dekort, a köszönőajándékokat, sőt még a meghívót és a menükártyákat is simán összedobhatod minimális időráfordítással otthon. Egyrészt a munkadíjat megspórolod, másrészt nem buksz semmilyen foglalót vagy előleget, ha le kell mondanod vagy el kell halasztanod az esküvődet.

9. A kettő jobb, mint az egy

Akárhogy szeretnél, nem tudsz a kis esküvő gondolatával megbarátkozni? Mit szólnál hozzá, ha tartanátok egy mikroesküvőt, ahova tényleg csak a szűk családot és barátokat hívnátok meg, amikor pedig rendeződik a helyzet, megrendezhetitek a hetedhét országra szóló lagzit? Így sokszorosan jól jársz, hiszen lesz egy meghitt, cuki kis szertartás (#lowbudget), és lesz egy hatalmas party is, ráadásul gondolj bele, a két esküvő két menyasszonyi ruhát is jelent!

10. Wedding 2021 Edition

Akkor is van megoldás, ha úgy érzed, két esküvő felesleges, mégis szeretnéd életed legfontosabb pillanatát mindenkivel megosztani, akit szeretsz. Hiszen mi másra valók az élő videók, ha nem erre? Márpedig ha lehet online meetingelni, nyelvet tanulni vagy edzeni, miért ne lehetne egy szertartáson virtuálisan részt venni?

Nem árt, ha ezeket is tudod a koronavírusról!

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Esténként legalább négy feleséghez megy be a férfi, akinek már 151 gye

A zimbabwei férfi szerint akár ezer gyereket is tudna csinálni. Egy zimbabwei férfi sportot csinál abból, hogy minél több gyereke legyen, és...

Kicsoda Sandwich grófja? – megjelent a Street Kitchen újságírójának legújabb könyve

Langalló, kenyérlángos, vagy hívd, ahogy akarod! Húst hússal Frankó töltelék, perfekt sült csirke,...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -