Müller Cecília: emelkedik a kórházban ápoltak száma, a középsúlyos esetek állapota gyorsan romolhat

Ezt olvasta már?

A folyadék pótlása télen is fontos!

A folyadékháztartás egyensúlyának fenntartása nem csak nyáron fontos. A hidegebb évszakokban nem tapasztalunk olyan erős szomjúságérzetet, mint amikor árnyékban 30 °C van, éppen ezért,...

A bölcsőhalál okai és megelőzése

A bölcsőhalál vagy más néven hirtelen csecsemőhalál szindróma még ma is aggodalmat vált ki sokunkban. Az angol irodalomból vett rövidítéssel sokan csak SIDS-nek (sudden...

Részletesen a rhabdomyolysisről

A rhabdomyolysis a vázizomzat károsodásával, szétesésével, pusztulásával járó megbetegedés, amely az izomzat myoglobin proteinjének a vizeletbe történő kiválasztódásával jár. A szervezetben 3 fő...

Az új koronavírus-fertőzés a következő években endémiává válhat

Bár az új fertőződések, sőt a megbetegedések száma is bizonyos térségekben csökkenni kezdett, annak arányában, ahogyan egyre többen kapják meg a vakcina első dózisát,...

A kórházaktól a tegnapi naptól új, dinamikus adatszolgáltatást rendeltünk el, mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóján. A járvány felfutó szakaszában nagyon fontos a naprakész információ begyűjtése a szükséges intézkedések (pl. vezénylés vagy védőeszközök) kapcsán. Jelenleg 993 főt ápolnak kórházban, 82-en vannak lélegeztetőgépen – tájékoztat a portfolio.hu.

Kézben tartják a járványt?

Kézben tartják-e a hatóságok a járványt – hangzott el az újságírói kérdés. Müller közölte: úgy gondolom, hogy kézben tartják. Mindenki végzi a feladatát. Minden gyanús esetet kivizsgálunk. Mindenki, akinek egészségügyi ellátásra van szüksége, hozzájut a számára szükséges ellátáshoz. Ha a személyzet nem elégséges egy kórházban, akkor vezényléssel hozzárendeljük – mondta.

Iskolák

Egy veszprémi iskolában egy diák vírusos lett, de csak a fél osztályt küldték haza. Müller erre az újságírói felvetésre közölte: van az oktatási-nevelési intézményekre egy protokoll, ami igyekszik szabályozni a rendet, “minden eset, minden pozitivitás” ennek a szabályrendszernek az adaptálásával valósul meg. A helyi népegészségügyi hatóság az oktatási intézménnyel közösen deríti fel az adott esetet.

Egy osztályközösség általában hasonlóan bírálható el, de ez sem jelenthető ki minden esetben. Az intézkedéseket az szabja meg, hogy a hatóság kit minősít szoros kontaktnak. Ha a gyerekek el vannak választva egymástól, és tudják tartani a fizikai távolságot, akkor nem biztos, hogy az egész osztály szoros kontaktnak minősül – mondta.

Tiszaújváros

Tiszaújvárosban kialakult egy gócpont, a közösségi terjedés a jellemző, bárhol jelen lehet a vírus, bárki bárkit megfertőzhet – hangsúlyozta Müller. Tiszaújvárosban egy nagyvolumenű építkezésen sokféle nemzetiségű ember dolgozik, és a szűrővizsgálatok eredményeképp 1717 PCR vizsgálatból 242 lett pozitív. Őket és a kontaktszemélyeiket izolálták, azért, hogy ne vigyék be a vírust a városba.

Maszkviselés

A lakosság véleménye egybeesik a járványügyi szabályokkal, mondta Müller, utalva a nemzeti konzultáció eredményére. A legtöbben a maszkviselést támogatják, szerinte mindenhol érdemes a maszkot viselni.

Kórházi ápoltak

A kórházaktól a tegnapi naptól új, dinamikus adatszolgálatást rendeltünk el, mondta Müller. A járvány felfutó szakaszában nagyon fontos a naprakész információ begyűjtése a szükséges intézkedések kapcsán, pl. vezénylés vagy védőeszközök.

993 főt ápolnak kórházban, 82-en vannak lélegeztetőgépen. Látjuk, hogy emelkedik a kórházban ápoltak száma, ha valaki középsúlyos állapotban kerül kórházban, nagyon gyorsan, rapidan kerülhet súlyos állapotba – emelte ki.

Fertőzés és elhunytak

Müller Cecília közölte: 1176 fővel emelkedett a pozitív megbetegedettek száma, az aktív fertőzöttek 25 107-en vannak. Tegnap 15 honfitársunkat veszítettük el, akik pozitív koronavírusos teszttel rendelkeztek. Müller közölte: közülük 5 fő vírusos tüdőgyulladásban hunyt el, ez nyilvánvalóan közvetlen a koronavírusnak köszönhető.

Az elhunytak közül volt, akinek cukorbetegség volt az alapbetegsége, ez azért számít kockázatnak, mert egy-egy fertőző megbetegedés felboríthatja a cukorháztartást, az anyagcsere-egyensúlyt. 8 fő szív- és érrendszeri betegségben szenvedett.

(portfolio.hu)

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Életmódváltással a túlsúly ellen

Az egészséges testtömeg eléréséhez általában javítani kell a táplálkozáson, fokozni kell a mozgást és gyakran életvezetési változtatásra is szükség van. Hogyan kezdjen hozzá? ...

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...

Normafa Grill Terrace – kajamekka a Normafán | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...

Kajamekka a Normafán – már most is látogatható a Normafa Grill Terrace | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -