Úgy döntött az apa, egyedül neveli fel Down-szindrómás fiát, miután az édesanya örökbe akarta adni a gyereket

Ezt olvasta már?

Míg egyes szülők hajlandóak bármit megtenni annak érdekében, hogy biztosítsák a gyerekeiknek azt a jövőt, amit megérdemelnek, mások meghátrálnak a nehézségek láttán. Ez történt annak az orosz anyának az esetében is, aki kész volt lemondani a gyerekéről, mert a kisfiú Down-szindrómával született – írja a twice.hu.

Szerencsére a baba apja, Jevgenyij Anisimov úgy döntött, egyedül is vállalja kisfia felnevelését, és ezzel megmentette őt attól, hogy nevelőszülőkhöz kerüljön.

Jevgenyij és a felesége már hosszú ideje szerettek volna gyereket, de sokáig nem jártak sikerrel. Évekig tartó próbálkozás után végre úgy tűnt, mégis megtapasztalhatják a szülővé válás örömét. Amikor kiderült, hogy a nő teherbe esett, az volt a legjobb hír, amit hosszú idő óta kaptak.

Alig várták, hogy a gyerekük végre megszülessen, és végül eljött a nagy nap, 2018 augusztusában megszületett a kis Misha. Néhány perccel később azonban a szülők megrázó hírt kaptak: a fiuk Down-szindrómával született.

Az apa elmagyarázta, hogy először nem tudta, mit tegyen, amikor meghallotta a hírt. Felidézte, hogy elhagyta a kórházat, sírt, és teljesen összezavarodott. Később azonban úgy döntött, mindenképpen támogatja a feleségét, és a lehető legjobb életet biztosítja a fiának.

Csakhogy a felesége sajnos nem így gondolkodott. Egy speciális igényekkel rendelkező gyerek felnevelésének gondolata túl sok volt az édesanya számára. Örökbe akarta adni a fiát, de Jevgenyij nem egyezett bele.

Próbálta meggyőzni a feleségét, de nem járt sikerrel. A nő végül beadta a válókeresetet, és ezzel kezdetét vette Jevgenyij útja az egyedülálló apaság felé. Eleinte nagyon nehéz volt, hiszen már a fia szoptatása is óriási kihívást jelentett.

De rövid időn belül sikerült anyatejdonort találnia a kis Mishának, ezenkívül az édesapa rengeteg segítséget és anyagi támogatást is kapott a barátaitól. Az édesanyja is Moszkvába repült, hogy segítsen felnevelni az unokáját.

A férfi munkát talált, és szülői szabadságot vett ki, aminek ideje alatt részt vett egy anyukáknak szervezett tanfolyamon, hogy megtanulja a gyermekgondozás alapjait. Az elkötelezett apa édesanyja segítségével normális életet biztosít a fiának. Betegsége ellenére Misha iskolába jár, egy logopédus is segít neki, és jól megérti magát a társaival.

Forrás: twice.hu

A kép forrása: twice.hu

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában