Szülők gyötrődése: egymás gyermekeinek adtak életet, mert a termékenységi klinikán összecserélték az embriókat

Ezt olvasta már?

Elcserélt embrió, más gyerekét szülte meg a pár
A 43 éves Daphna Cardinale és férje, Alexander elmondták, hogy egy termékenységi klinikán történt állítólagos kavarodás után valaki más gyermekének adtak életet. Azt mondta, hogy ” teljesen összetörtek”, amikor rájöttek, hogy a gyermek, akit felneveltek, nem az övék. – olvashatjuk a Mirror oldalán. 

Az anyuka kifejtette: “Alexander és én teljesen összetörtünk, lemaradtunk egy teljes évről a lányunk életéből. Nem élhettem át, hogy terhes voltam vele, és nem szülhettem meg. Lemaradtunk az egész újszülöttkori időszakáról, nem láttuk, ahogy a babánk a világra jön, és nem ölelgettük őt életének első másodperceiben.”

A tévedésre úgy jöttek rá, hogy a kaliforniai házaspár két hónappal a szülés után elvégeztek egy otthoni DNS-tesztet, mivel felfigyeltek arra, hogy az újszülött baba bőrszíne sötétebb volt mint az övék, ezért döntöttek a tesztelés mellett. 

Ekkor érte őket a sokkoló felfedezés: a baba nem a biológiai lányuk, és valaki más gyermekét nevelték fel. Az eredmény azt is jelentette számukra, hogy egy másik pár nevelte fel az ő biológiai gyermekét. A keveredésben érintett két pár végül úgy döntött, hogy kicserélik a gyerekeket, és a jövőben mindenki a saját gyerekét neveli, ha már a születést és a babák első hónapjait a hiba miatt kihagyták.

A Cardinale házaspár a héten jelentette be döntésüket, hogy beperelik a termékenységi klinikát, ahol az állítólagos keveredés történt.

Az asszony nyilatkozatábanazt mondta, hogy családja “szívfájdalma és zűrzavara nem lebecsülendő”, hozzátéve, hogy “megfosztották attól a lehetőségtől, hogy kihordjam a saját gyermekemet”. Ezen kívül az is komoly fájdalmat és zavarodottságot okozott családon belül, hogy a gyermek sötétebb bőrrel és koromfekete hajjal jött a világra. A perirat szerint több ismerősük és a családtagjaik is számon kérték a párt, hogy a gyerek bőre és hajszíne teljes eltérő az övétől és a nagyobbik testvérétől.

Elcserélt embriók
Férj elmondta azt is: “Arra számítottam, hogy a nagyobbik lányukhoz hasonló kinézetű baba érkezett hozzájuk. Ehelyett az újszülött lányuk sokkal sötétebb bőrrel és koromfekete hajjal jött világra.” – tette hozzá az apa. 

Alexander és Daphne még 2018-ban fordult segítségért a California Center for Reproductive Health (CCRH) és az In VitroTech Labs szakembereihez. Utóbbi cégnél azonban tévedésből egy másik férfi spermájából és egy másik nő petesejtjéből létrejött embriót ültették Daphne méhébe. Ezzel párhuzamosan a Cardinale-embriót pedig a kavarodásban érintett másik pár kapta, akik egyébként szintén perre készülnek.

A cikk és a képek forrása: Mirror.co.uk.

Nyitókép: GettyImages.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img