Születésszámok a csúcson: egészségpénztári támogatások gyermekneveléshez

Ezt olvasta már?

Miért hasznos számodra, ha rendelkezel egészszégpénztári számlával? Többek között azért, mert befizetéseid után 20%-os adó-visszatérítésre tarthatsz igényt, évente maximum 150 ezer forint értékben, valamint bizonyos egészségügyi szolgáltatásokat akár 5-30 százalékos árkedvezménnyel is igénybe vehetsz. Már kisbabád érkezése előtt is számos kiadást finanszírozhatsz egészségpénztári számládról, a babaápolási termékektől kezdve egészen a egészségügyi szolgáltatásokig.

Ide tartoznak például a terhesgondozás során

  • a szülész-szakorvosi vizsgálatok,
  • a szülészeti ultrahang-vizsgálatok,
  • a genetikai tanácsadás,
  • a laboratóriumi szűrővizsgálatok,
  • a fogászati vizsgálatok és kezelések,

de vércukormérőt, vérnyomásmérőt, illetve terhességi tesztet is vásárolhatsz egészségpénztári kártyád segítségével.

Természetesen a kisbaba érkezése után továbbra is használhatod az egyenlegedet babaápolási termékek beszerzésére, így feltöltheted a készleteidet többek között pelenkából, babafürdetőből és cumiból, hiszen ezek az eszközök is megvásárolhatók egészségpénztári számlára, akár a nagyobb drogériákban is. Emellett viszont családi támogatásokat is igénybe vehetsz a legalább 180 napja rendelkezésre álló (úgynevezett önsegélyező) egyenleged terhére.

Születési támogatás, amellyel akár 1 millió forintot is felvehetsz számládról

Ha gyermeket nevelő szülő, örökbefogadó szülő vagy gyám, illetve kedvezményezett vagy, akkor az OTP Egészségpénztári befizetésedből akár 1 millió forintot is felvehetsz születési támogatásként, amennyiben az igénylésre a születést vagy az örökbefogadást követő 120 napon belül sor kerül. A családban ráadásul többen is kérhetik a születési támogatást egy gyermek után, így pedig fejenként akár 150 ezer forint adó-visszatérítést is kaphatnak akár még a nagyszülők is, amennyiben adózott jövedelemmel rendelkeznek és beléptek az egészségpénztárba, és legalább 180 napja rendelkezésre álló önsegélyező egyenleggel rendelkeznek. A minél magasabb adó-visszatérítés érdekében érdemes tagonként 750 ezer forintot befizetni az egészségpénztári számlára. 

Ahogy cseperednek a gyermekek, a későbbiekben is megéri az egészségpénztári tagság, mivel egyenlegeddel kiegészítheted a kapott GYED összegét a gyermekgondozási támogatással, 3 éves kor után pedig a folyósítás ideje alatt a GYES-t, majd a GYET-et kiegészítő gyermeknevelési támogatással

A beiskolázási támogatást óvodás, általános iskolás gyermek után, valamint középfokú és felsőfokú oktatásban résztvevő gyermek után lehet igényelni családi pótlékra jogosult pénztártagként vagy kedvezményezettként, gyermekenként legfeljebb a minimálbér mértékéig. Természetesen a későbbiekben is visszaigényelheted befizetéseid 20%-át, így évente jelentős forrásokra tehetsz szert, amelyet az egészségügyi kiadásokon túl egyéb költségekre is fordíthatsz.

Nyerj akár 1 millió forintot az OTP Egészségpénztárral!

Fizess be 2022. augusztus 22. és október 14. között minimum 30 ezer forintot egyéni úton az OTP Egészségpénztári számládra és most akár 1 millió forintot is nyerhetsz!

Lássuk milyen pénznyeremények várhatnak Rád, ha részt veszel a játékban:

  • 1 x 1 millió Ft
  • 1 x 500 ezer Ft
  • 5 x 100 ezer Ft

Hogyan vehetsz részt a nyereményjátékban?

  • OTP Egészségpénztári tagként csak annyi a dolgod, hogy 2022. augusztus 22. és október 14. között befizetsz 30 ezer forintot az egészségpénztári számládra, majd regisztrálsz a nyereményjátékra.
  • Ha még nem vagy OTP Egészségpénztári tag, akkor először lépj be gyorsan! Az online belépési lehetőségnek köszönhetően csupán pár perc alatt csatlakozhatsz a Pénztárhoz.

Szeretnéd növelni az esélyeidet a játékban? Megteheted, hiszen minden 30 ezer forintos befizetés egy újabb lehetőséget jelent a fődíjra!

További részletekért kattints az OTP Egészségpénztár nyereményjátékról szóló weboldalára!
 

Képek forrása: Freepik

2022. szeptember 03.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában