Kárpátaljai gyermekotthon javára gyűjtenek idén a családszervezetek

Ezt olvasta már?


Király Nóra hangsúlyozta: a gyűjtésben csaknem 30 család- és civilszervezet dolgozik együtt annak érdekében, hogy teljesüljön a háborús övezetben élő árva gyermekek karácsonyi kívánsága.

Elmondta: idén is saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke és lánya, Áder Júlia. Az asztaldíszeket, kopogtatókat és koszorúkat a Ficsak Facebook-oldalán november 22. és 26. között lehet megvásárolni.

A Ficsak korábban azt közölte, hogy a támogatni szánt intézmény egy családtípusú gyermekotthon a kárpátaljai Ráton, ahol árva, elhagyott és menekülni kényszerült gyerekek találnak új otthonra.

Az adventi jótékonysági gyűjtésével egy meghitt karácsonyi vacsorával, játszóházi élménnyel és egy magyarországi utazással szeretnék elfeledtetni a gyerekekkel az átélt borzalmakat. A szervezők célja az ehhez szükséges 1 millió forint összegyűjtése.

Az esemény fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök.

A Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyát elnevezésű online adventi gyűjtésre a www.adjukossze.hu weboldalon kerül sor.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában