Hisztis, szófogadatlan a gyerek? 7 mondattal megváltoztathatod a viselkedését!

Ezt olvasta már?

Európában a nők közel 30 évesen szülik első gyermeküket – és ezzel komoly gond is lehet!

Fotó: Gettyimages.com A kor  Sokszor hallhattuk nagyanyáinktól, hogy bizony 18 évesen már férjhez is mentek, sőt, sokan ebben a korban már az első gyermeküket...

A kisbaba kakija: mi normális és mi nem?

Fotó: Gettyimages.comMilyen lehet az újszülöttem kakija? A szülés utáni első néhány napban a babán átjut a magzatszurok (meconium). A meconium zöldesfekete színű, ragadós, kátrányszerű...

„Este fél 8-kor befejezem az anyáskodást, onnantól a gyerekek magukra vannak utalva”

Constance Hall Perthben él, nagy családja van és népszerű blogger: a Facebookon 1,2 millióan, az Instagramon több mint 400 ezren követik. Egy interjúban őszintén...

Azt kívánom, bárcsak ne létezne – olyan szülők vallottak Redditen, akik megbánták a gyerekvállalást

Megbánta, hogy gyereket vállalt, alig várja, hogy végre visszatérhessen a régi életéhez, haragot érez a gyereke iránt - ehhez hasonló, nem túl gyakran...

Ma elhoztunk nektek 7 olyan mondatot, amelyet sűrűn kell egy gyereknek mondani

1. Szeretlek

Amikor a gyerek kicsi volt, biztosan sokszor mondtátok neki azt, hogy szerellek, aztán az idő múlásával már úgy gondoltátok, hogy ezek a szavak elvesztették az értelmüket.

A gyerekek számára a szeretet kifejezése nagyon fontos és értékes bármilyen korban. Mondjátok azt a gyereknek, hogy szeretlek és ő ettől sokkal erősebb és magabiztosabb lesz.

2. Büszkék vagyunk rád

Ha azt szeretnétek, hogy a gyerek motivált legyen, akkor mondjátok el neki azt, hogy mennyire büszkék vagytok rá, függetlenül attól, hogy milyen helyezést ért el egy versenyen vagy milyen osztályzatot kapott, az a fontos, hogy érezze a gyerek azt, hogy a szülő mindig mellette van.

3. Semmi baj

A gyerek meg kell értse, hogy a hibák az életünk részei. Ne veszekedjetek a gyerekkel, ha egy kisebb osztályzatot kap, segítsetek neki megoldást találni erre, pl. beszéljen a tanárával, hogy adjon neki még egy esélyt. Ne veszekedjetek a gyerekkel, ha nem tudja elmondani a verset, amit meg kellett tanuljon, bátorítsátok, mondjátok azt neki, hogy a következő alkalomkor jobban fog sikerülni.

Ha a gyerek azt érzi, hogy a szülők bíznak benne, akkor megtanulja, hogyan tegye túl magát a nehézségeken és a jövőben már sokkal könnyebb lesz elérnie a célját.

4. Hiszek benned

Ezt a mondatot már akkor elkezdhetjük mondani a gyereknek amikor biztosak vagyunk abban, hogy valamit meg tud csinálni magától. Ez a biztatás a szülő részéről sokkal felelősségteljesebbé teszi a gyereket mert arra fog törekedni, hogy ne szomorítsa el a szülőt..

5. Köszönöm

Mondjuk a gyereknek azt, hogy köszönöm, ha elpakolta a játékait már egészen kicsi korban, még akkor is, ha nem a legjobban csinálta. A hibákra fel tudjuk hívni a figyelmét azután is miután megköszöntük neki, hogy megpróbálta. Idővel így a gyerek jól neveltté és tisztelettudóvá válik, mert ezt látja a körülötte élőktől.

6. Segíts kérlek

Mindenki szereti fontosnak és hasznosnak érezni magát. Kérjük meg a gyereket, hogy segítsen az apróbb dolgok elvégzésében, mert ezután ő büszke lesz arra, hogy megjavította az apja autóját, ha csak a csavarhúzót is adta oda.

Idővel a gyerek segíteni fog anélkül, hogy megkérjük erre, ezért majd a munka befejeztével mondjuk el a gyereknek azt, hogy nehéz lett volna az ő segítsége nélkül ezt elvégezni.

7. Nagyon örülök, hogy vagy nekem

A gyerek kapcsolata az őt körülvevő világgal sok esetben elég problémás, főleg kamaszkorban amikor meginog és nem biztos abban, hogy a szülők szeretik. Ezért ne felejtsük el mindig eszébe juttatni azt, hogy ő mennyire fontos a számunkra és mennyi örömet okoz nekünk az, hogy ő a mi gyerekünk.

Beszéljünk úgy a gyerekekkel mint a felnőttekkel, csak ne felejtsük el azt, hogy a lelki világuk mennyire érzékeny kicsi korban. A szeretet és a gyerek iránti felelősség a legfontosabb tényező a gyereknevelésben.

A cikk forrása: ketkes.com

2020. augusztus 28.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Sokaknál javította az apa-gyerek kapcsolatot a pandémiás időszak

Országos internetes felmérést végzett a Pelenka.hu március végén, amelyben a pandémiás helyzet kisgyermekkel otthon levő édesanyákra gyakorolt hatásait vizsgálta. A kutatásban több mint...

Maradékmentésből jeles – teszteltük, mit tud a Munch

Az összes húsvéti recept Perfekt ünnepi főfogás húsvétkor Green Kitchen Bulgurból...

Nem cukrászda, hanem sütibolt, de annak tökéletes! Megnyitott A Sütis!

Cukormentes Megérkezett az alakbarát, mégis zseniálisan finom sajttorta! A legjobb kalácsok ...

7 nap 7 recept – válogatás a legújabb receptjeinkből

Az összes húsvéti recept Egy kis olasz, húsvéti gasztrokalandozás Az összes húsvéti recept ...

5 krémes pudingrecept, amitől eláll a szavad | Street Kitchen

Laktózmentes Tejfehérje és tojásallergiások figyelem! Szerintünk akkor is el fog fogyni, ha megduplázzátok...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -