Gravida Optima étrend-kiegészítő* – a kismamák igényeire fejlesztve

Ezt olvasta már?

A várandósvitaminok a nők táplálkozásának természetes kiegészítőivé váltak a gyermekvállalás előtti, a várandósság alatti és a szoptatási időszakban. Ugyanakkor nem mindegy, hogy milyen terméket választanak a babaváráshoz az anyukák, érdemes tisztában lenni a női szervezet tápanyagigényének megváltozásával és ez alapján dönteni.  Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: „A Gravida Optimát a kismamák megváltozott igényeinek megfelelően állítottuk össze. A 2018 novemberétől kapható étrend-kiegészítő a folsavat nagyrészt aktív formában tartalmazza, magas a D-vitamin tartalma, és pluszban omega-3 zsírsavak is megtalálhatók az összetevői között.  Megpróbáltuk a terméket a várandós nők igényeire szabni oly módon, hogy figyelembe vettük a hazai táplálkozási szokásokat és körülményeket. Például a hazai ivóvíz alacsony jódtartalma miatt a termék ezt a tápanyagot is emelt mennyiségben tartalmazza. A Gravida Optima a 14 éve ismert, vényköteles társmárka jól ismert nevét viszi tovább a magyar piacon, amely latinul várandós, állapotos hölgyet jelent.”

A Gravida Optima többek között A-vitaminból, B2 és B6-vitaminokból, folsavból (annak részeként L-metilfolátból) és D-vitaminból is többletet biztosít, kiszolgálva a várandós anyukák megemelkedett vitaminigényeit. Ez az étrend-kiegészítő készítmény kétféle gyógyszerformából áll: a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó filmtabletta mellett, külön lágyzselatin kapszula tartalmazza a megfelelő mennyiségű, létfontosságú omega-3 zsírsavakat. Ezek fokozottabb bevitelére azért van szükség, mert azokat a kisbaba szervezete nem képes előállítani, ezért csak az anyától tudja megkapni. Az ásványi anyagok közül a kalcium, a magnézium és a vas, valamint a jód emelt szintű bevitelére is szüksége van a kismamáknak.

Nemrégiben született meg harmadik, legkisebb gyermeke Beke Zsuzsának, aki így a babavárással kapcsolatos személyes tapasztalatairól is beszámolt: „Úgy gondolom, hogy a várandósság alatt nagyon fontos a vitaminpótlás, talán még lényegesebb, mint az élet más szakaszaiban. Személy szerint én is a Gravida Optimát választottam. A termék szedésével kapcsolatban szeretném felhívni arra figyelmet, hogy a délutáni vagy esti órákban érdemes bevenni, és nem reggelente, mint sokan gondolják vagy megszokták.”

A vitamin forgalmazója a Richter Gedeon Nyrt. a nőgyógyászati terápiás terület meghatározó szereplője világszerte, így Magyarországon is. A vállalat elkötelezett az iránt, hogy minél szélesebb portfólióval álljon a hölgyek rendelkezésére, és ebbe természetesen beletartozik a várandósvitamin is. A Gravida Optima egyelőre csak a magyar piacon kapható, a kismamák speciális igényeire kifejlesztett étrend-kiegészítő készítményként.

Ha többet szeretnél tudni a Gravida Optima várandósvitaminról, kattints ide!

*Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

  A készítmény nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!        

  Gyermek elől elzárva tartandó! 

2021. március 31.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img