Fuss el véle!

Ezt olvasta már?


Tehát azok a sportok, amit várandósság alatt is űzhetnek a nők teljes lelkiismeretfurdalás nélkül:

Séta: A séta nagyon előnyös választás lehet, nem csak a D-vitamin bevitel miatt, de abszolút biztonságos a szervezet számára. Nem terheli annyira a térdeket, mint mondjuk a futás Ez esetben lassú tempóban kell kezdeni, és érdemes bemelegíteni előtte – bár ez minden testmozgásnál javasolt.

Futás és kocogás: Jogos a kérdés, hogy ha az imént „lehurrogtam”, most miért hozom fel mégis ezeket példának. Azért, mert aki már a terhességet megelőzően is futott, az nyugodtan folytathatja továbbra is, viszont akkor – főleg, ha Te is olyan vagy, mint én és inkább preferálod mondjuk a jógát -, ha valaki csak most vágna bele a futásba, akkor mindenképp javasolt egy konzultáció az orvosunkkal.

Kerékpározás: Jó időben, hóban, esőben mindig űzhető sport – ahogy a legtöbb, igazatok van, és ezzel nem mondtam újat sem. Viszont azért ez a legjobb választható sport, mert a bringa viszi a súlyt, így lekerül a teher a szervezetről, és mivel én alapjáraton is bicikli mániás vagyok, így némileg részrehajló is, elismerem. Viszont, ami még fontos, hogy az utcai helyett a szobai verzió az ajánlottabb, mert így jelentősen csökkenthető – a már többször említett – elesés veszélye. 

Jóga: A korábban beharangozott jóga jól ismert a kiváló stresszenyhítési tulajdonságáról, valamint a testre gyakorolt pozitív hatásáról. Azonban ebben az időszakban jobb lenne, ha olyan jóga gyakorlatokat választanál, ami kifejezetten a kismamáknak lett kitalálva, mert így tudod elérni a legpozitívabb hatást.

Tánc: Ami mindennapos, zsigeri és ösztönszerű; táncolni lehet akár otthon is, vagy akár egy táncteremben/edzőteremben, akár a boltban örömödben, ha fizetésemelést kapsz. Ami a legjobb az egészben, hogy léteznek kifejezetten terhes nők számára kialakított táncórák, érdemes ezeket választani – én is így tettem, pedig sosem voltam egy nagy táncolós fajta. Amennyiben te mondjuk az otthoni táncot választanád, akkor kerüld a túl sok pörgést és ugrást.

Ezekért már megéri!

És akkor néhány pozitív hatás, amivel csak ösztönözni tudlak arra, hogy mozogj: csökkenti a visszerek kialakulását, a gyomorégést, a vizesedést ritkábbá teheti.

A különös mértékben igénybe vett izomcsoportok – mint például medence, has, hát – rugalmasabbá válnak és megerősödnek. Jó hír, nem igaz?

Az oxigénellátás javul, és ezt a magzat is megérzi, ez plusz pont.

Nő az önbizalmad.

A terhesség alatt sportoló, aktív életet élő nők a szülést követően gyorsabban térnek vissza a régi kerékvágásba, ami egy jó ugródeszka lehet, főleg olyan beharangozók mellett, hogy az életed onnantól kezdve a feje tetejére fog borulni.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában