Fejtörést okoz a farsangi készülődés? Íme néhány jelmez tipp

Ezt olvasta már?


Egyszerű megoldásokra törekszünk a legkevesebb ráköltéssel egy olyan élmény lehetőségével, ami a gyermeknek is maradandó. Milyen alternatívák közül választhatunk, ha fiú és lány gyermekről beszélünk? Előbbinél a maszkulinkarakterek, mint tűzoltó, rendőr, katona vagy esetleg valamilyen szuperhős az aduász, míg utóbbinál a feminin Disney karakterek a felkapottak. Mindegyik esetben fontosak a kellékek és a hangulat megteremtése.

Összegyűjtöttünk pár kreatív ötletet, ami remek inspiráció lehet még a farsangi láz szezonja előtt. Ilyen kreatív, de könnyen kivitelezhető ötlet a túró-rudi, jelmez, vagy egy medúza-maskara vagy akár egy fogkefe tubus és a mekis sültkrumpli. De öltözhet egyszerű Legónak, mosógépnek, komódnak vagy a közösségi médiában gyakran használt egyik emoji-nak. Lehet felhő vagy eső, esetleg egy gombolyag fonal, bármilyen színben. Szóba jöhet még ketchup és mustáros üveg, ha testvérpárról van szó vagy esetleg még egy mobil is kitűnő választás lehet. Most kaptál egy temérdek tippet, de nem lettél előrébb, hisz nem tudod, hogyan indulj el, igaz?

Túró rudi: vegyünk alapul egy fehér, egyszerű ágyneműhuzatot, amire már nem lesz szükséged. Vágd le a két végét, hogy a gyermek bele tudjon bújni és a két végét kösd meg egy madzaggal, mintha egy szaloncukrot akarnál becsomagolni. Erre fess egyszerű piros pöttyöket, és írd rá filccel akár a „pöttyös túró-rudi” feliratot is. Szükséged lesz még egy barna arcfestékre is, amivel magát a túró-rudit jeleníted meg a gyermek jelmezében. És már készen is van.

Medúza maskara: Vegyél alapul egy világosabb színű cicanadrágot és egy hosszú ujjú pólót vagy trikót, ez képezi a jelmez alsó rétegét. A fejrész egy grandiózus elem, hisz ettől lesz felismerhető az adott jelmez. Fogj egy hulahopp karikát (például, de ez csupán egy példa, a fontos, hogy legyen egy karimája a fejrésznek, tehát bármilyen karika lehet) és egy akkora átmérőjű kartonlapot ragassz a tetejére, amiből ki tudsz vágni egy akkora kört, amire ráfér a hulahopp karika. Ezt követően a hulahopp karikára köss színes szalagokat, amik a medúza nyúlványait fogják szimbolizálni. Na, de hogy vegye fel a gyermek? Egyszerűen! Vágj egy akkora kört a már meglévő kör közepébe, ami a gyermek fejebúbjára illeszkedik, de még nem szorítja.

Mosógép: Fogj egy kartondobozt, és fesd le fehér festékkel. A gyermekre adj fehér cicanadrágot vagy vastag  harisnyát, egy fehér tornacipőt és egy fehér hosszú ujjú pólót. A dobozra úgy vágj lyukakat, hogy kiférjen a gyermek keze és lába, és könnyedén bele tudjon  bújni.

Emoji: Szükséged lesz egy egyszerű fekete szerelésre, ami egy pólóból és egy nadrágból áll. Magához az emojihoz kell egy karton lap és az adott színek, amikkel az emojinak adsz majd karaktert. Kivágod a kartonlapot, felvázolod az adott emoji-t, kifested, majd ráapplikálod a felsőre, ennek több módja is lehet: „rávarrod” középen a felsőre a kartonlapot (ehhez egy vékonyabb karton a javasolt), vagy két oldalt vágsz egy kisebb rést a kartonlap két oldalára, amin át tudsz fűzni egy-egy gumiszalagot és rögzítheted a felsőhöz. További megoldása az, hogy „nyakláncként” veszi fel a gyermek és az emoji lesz a nagy medál.

Felhő/eső: Lány esetében egy flitteres szoknyára, harisnyára és egy csillogósabb felsőre lesz szükség, fiú esetében egy mattabb színű harisnyanadrágra és pólóra. Már a medúzánál alkalmazott technikát alkalmazzuk itt is  (kartonlap kör a fejre), csupán a kartonlapra vattapamacsokat ragasztunk. Ha szeretnénk, hogy „essen az eső” is, akkor egyszerű gyöngyfűzérekkel imitálni tudjuk a pergő eső hatását. 

Pattogatott kukorica: Valójában mindegy, hogy milyen színű ruhát választotok, de a fehér lenne a legalkalmasabb. Pattogtassatok ki 2-3 adag pattogatott kukoricát. A kukorica darabokat fűzzétek cérnára (egy 10-15 cm-es cérnára annyi darab kukoricát, hogy szorosan legyenek egymás mellett), és a cérnával varrjátok rá a ruhára. A fanatikus anyukák 2-3 darab kukoricákat összevarrva is felhelyezhetik a ruhára a kukorica “pamacsokat”, ez kissé időigényes, de nagyon jól mutat.

Hupikék törpike: A gyermekre húzzunk fehér harisnyanadrágot, és egy vegyen fel egy kék színű hosszú ujjú felsőt. Kék arcfestékkel kenjétek be a gyermek arcát, és kezeit, lehetőleg egyezzen meg a kék festék színe a felsőruházat színével. A fejére pedig egy fehér sapkát huzzatok.

Reméljük, hasznosnak tartottad ezt a cikket és tudsz belőle inspirálódni.

Néhány érdekes információ a farsangról

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában