Anyu Tűsarkúban – 32. hét – Várandósnapló Zalánki Fruzsival

Ezt olvasta már?

Sziasztok, Zalánki Fruzsina vagyok. Korábban divatmodellként jártam a világot, majd a Miss Balaton szépségversenyen próbáltam ki magam 2018-ban, ezzel nagyjából egy időben megismerkedtem Zalánki Gergő vízilabdázóval, aki azóta már a férjem. Azóta az életem fenekestül felfordult, hiszen nem elég, hogy a munkája miatt pár hónapja Olaszországba költöztünk csak ketten távol mindenkitől, de az első közös kisbabánkat várom. Őszintén mondom, hogy imádom az életem, azonban ennek ellenére is akadnak nehézségek bőven. Ezekről és a boldog pillanatokról egyaránt szívesen írok Nektek itt, a Babanet honlapján.

Szóba került a szülés

Az előbbire egy nappal korábban mentem, minden jól alakult. Biztosítottak arról, hogy minden rendben van a babával, érdeklődtek, hogy vannak-e panaszaim… Egy szóval minden olyan volt (szerencsére), mint az eddigi alkalmakkor. Kifele menet megnéztem a vizsgálat eredményét és felfigyeltem a tényre, hogy az ultrahangos mérés alapján kapott értékek szerint több héttel a kora előtt jár. Nem tulajdonítottam ennek nagyobb jelentőséget, hiszen egész terhesség alatt így volt, egészen addig míg másnap be nem léptem a szülész dokim ajtaján, aki azzal fogadott, hogy láthatóan egy óriásbébivel állunk szemben. De gyorsan hozzátette, hogy ez egyáltalán nem meglepő hiszen én és Gergő is az átlagnál sokkal magasabbak vagyunk. Ezek alapján felvetette, hogy  a császártól sem szabad elzárkóznom, ha így alakulnak a továbbiakban is az események, hiszen mindkettőnk biztonsága megkívánhatja az ilyen módon történő szülést. Talán emlékezhettek rá, hogy pont ebben a témakörben már született bejegyzésem és én teljesen nyitottan álltam mindkét szülési mód előtt. Nem szeretnék magamra erőltetni valamit, amire a testem valószínűsíthetően nem képes vagy amennyiben képes is rá, egész életemre kiható medence problémáim vagy egyéb gondjaim származhatnak belőle. Tudom, hogy sok nő ezt akár kudarcként vagy csalódásként éli meg, de én egy percig sem szeretném magam rosszul érezni ezért. (Már amennyiben ez tényleg így fog alakulni, hiszen tudjuk, hogy a várandósság alatt bármi megtörténhet.) Volt olyan a környezetemben, akinek az volt a reakciója miután elmeséltem ezt, hogy: ‘Jaj, szegény!’ Én szerencsére nem érzem magamat ‘szegény’-nek ettől, hiszen ugyanúgy életet adok egy kisbabának és ugyanúgy anyává válok a folyamat végén és számomra ez a fontos. Egyébként az orvos még egy olaszországi visszatérést engedélyezett, így ha úgy döntök most utoljára visszamehetek még egy hétre. Utána pedig már természetesen a kicsivel térünk vissza együtt.

A hetembe a sok pihenés és az orvoslátogatások mellé még egy barátnős vacsora is belefért, ami már nagyon rámfért. Egyetlen szívfájdalmam az volt, hogy a többiektől eltérően én limonádét fogyasztottam a különleges koktélok helyett, de remélem jó sokáig ez lesz a legnagyobb problémám…

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában