Akár csak a győztes gólt – úgy ünnepeljük az anyukákat anyák napján

Ezt olvasta már?


Csupán egy nap

Háromszázhatvanöt napból egy, ami az édesanyákról és az édesanyáknak szól. Ha találgatni szeretnénk, akkor megkérdezném, vajon melyik napra gondolok itt, de a feladvány túl egyszerűnek bizonyulna, és már amúgy is lerántottam róla a leplet korábban. Szóval fordítsuk komolyra a szót, de csak éppen annyira, hogy valami szívből jövőt ajándékozhassunk a nagy napon.

Lányos vagy fiús? Mindegy!

Kedves apukák, az otthoni elektronika megszelidítői, azok, akik már most tudják, hogy ha a lányuknak udvarlójuk lesz, komoly rostán kell átesnie a kiszemeltnek… vagy fiús apukák, akik úgy képzelitek el, hogy majd egy sör mellett mindent meg tudtok majd beszélni… Nos, legyetek lányos, fiús – vagy akár lányos és fiús! – apukák, a lényegen nem változtat. Az ajándékozás örömén.

Focidrukkerek, figyelem!

Vázoljunk egy helyzetet, a gyerkőc már tud magáról, kúszik-mászik, és remekül kinövi két hét alatt a rugdalózóit – leginkább ez ismerős –, viszont arra még nem képes, hogy maga vegyen virágcsokrot az anyukájának hálaként azért, mert ő van. Bizony, ilyenkor a férfiaknak, azaz az apukáknak közel olyan nagy hévvel kell talpra ugrani, hogy a kicsi segítségére legyen, mint mikor focidrukkerként a kedvenc csapatuk gólt lő.

Csak, hogy könnyebben menjen az idei ötletelés, hoztunk pár hasznos tippet, hogy mivel lephetitek meg az anyukákat közösen:

1. Vegyetek egy fehér vásznat és bőrbarát textilfestéket, majd tapicskoljatok (persze nem feltétlen szó szerint) a festékben és tegyetek tenyér és tappancs lenyomatot a fehér felületre. Mellé/alá/fölé mehet egy kedves idézet vagy akár a dátum is.
2. „Öltözzünk be anyának!” – fogjátok anyuka egyik magassarkúját, az egyik felsőjét, készíts a gyerkőcről így egy fotót, nyomtasd ki és írd a hátuljára, hogy „Pár év és már ténylegesen kölcsön fogja venni ezeket a darabokat, úgy vigyázz!!”
3. Fűzzetek közös karkötőt például a kislány és az anyuka kezdőbetűjeles medáljával.
4. Szedjetek virágot, a sziromrészeket ragasszátok egy lapra, rajzoljatok nekik szárakat, végül pedig lapítsátok ki prés alatt (egy jó magas könyvkupac is megteszi), így anyuka mindig kezébe vehet egy maradandó csokor virágot.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában