A VÁRANDÓS NŐK DESZEXUALIZÁLÁSA, AVAGY MIÉRT NEM NŐ A NŐ EBBEN AZ ÁLLAPOTÁBAN?

Ezt olvasta már?

A VÁRANDÓS NŐK DESZEXUALIZÁLÁSA - terhesség és a szex
Valamilyen oknál fogva az emberek nem tudnak simán elmenni az állapotos nők mellett anélkül, hogy ne alkotnának rögtön véleményt róluk, ami általában erős érzelmi reakcióval is társul. Első ránézésre listázzák magukban vagy sokszor hangosan is, hogy mi mindent csinál rosszul az adott nő a terhességével kapcsolatban. Mások pedig üdvözült mosollyal nyúlnak is rögtön a terheshas után, hogy megérintsék.

Mindkét eset gyakori, ráadásul mindkét eset sértő és határsértő. A környezet attitűdváltása, amit a látványos terhesség alatt tapasztalhatnak a várandós nők, arról árulkodik, hogy a nők egy megkülönböztetett kategóriába kerülnek ilyenkor, ami egyszerre deszexualizáló és dehumanizáló.

A szexualitásától megfosztott nő – kéretlen tanácsokkal infantilizál a környezet

A várandós nők gyakran kapnak kéretlen tanácsokat a szociális közegüktől is, de gyakran megesik, hogy teljesen idegen emberek is úgy érzik, joguk van beleszólni a döntéseikbe.

A KÉRETLEN TANÁCSOK, AKÁR AZ UTCA EMBERÉTŐL IS, AZT FELTÉTELEZIK, HOGY MINDENKI JOBBAN ÉRT A TERHESSÉGHEZ, MINT AZ A SZEMÉLY, AKI ÉPP EBBEN AZ ÁLLAPOTBAN VAN.

A cikk teljes egészében a divány.hu oldalán olvasható.  

2021. november 11.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img