A maszkban szülő édesanyák frappáns válaszai azoknak, akik egy 5 perces csevegés erejéig sem akarják elfogadni a maszkviselés kötelezettségét

Ezt olvasta már?

A maszkban szülő édesanyák frappáns válaszai azoknak, akik egy 5 perces csevegés erejéig sem akarják elfogadni a maszkviselés kötelezettségét

Úgy tűnik, a maszk viselése mára már megszokott dologgá vált, néhányan azonban még mindig találnak rá indokot, miért ne használják. Értelmetlennek tűnik erről a vita, hiszen kötelező a viselése, mégis nagy indulatokat kavar. Frappáns válasszal álltak elő a maszkban szülő édesanyák.

Közösségi oldalon osztották meg az újdonsült édesanyák tapasztalataikat, milyen is volt maszkban világra hozni gyermeküket. Hiszen, ha az anyák képesek végtelen órákon át maszkban vajúdni és világra hozni gyermeküket, vagy a császár utáni nem könnyű időszak alatt is viselni, szintúgy azok a férfiak, akik hatalmas csomagokat cipelnek orrukat és szájukat eltakarva nap mint nap a szupermarketekben, sokan miért nem képesek erre?

Nézzük az anyukák ösztönző kommentjeit –, akik a vajúdást és a szülést maszkban csinálták végig – azoknak, akik a maszk viselését a mindennapokban még mindig megterhelőnek tartják.

7 órát vajúdtam és szültem maszkban, szóval azt gondolom, hogy semmiség 10 perce fölkapni, amíg egy botba beszalad az ember egy üdítőért vagy valamiért…


Ha én 38 órán keresztül maszkban tudtam létezni a vajúdás, a császár alatt, meg utána, amíg rendbe hoztak, akkor bárki képes egy órára felvenni, hogy elintézze a vásárlást vagy bármilyen tennivalóját.

Szombaton adtam életet a kisfiamnak és végig maszkot viseltem, szóval szerintem bárkinek, akit erre megkérnek, ugyanezt kéne tennie.

Egy ötgyermekes édesanya és Instagram szerző/szerkesztő több problémára is felhívja a figyelmet, mennyivel nehezebb helyzetben vannak azok az anyák, akik a „covid alatt” vállnak és szülnek gyermeket. „Sok édesanyának, akiknek tervezett szülésük lenne, a világjárvány miatt lehetőségeik behatároltak, korlátozottak.”

A korlátozások vonatkoznak a fájdalomcsillapításra és a vízben szülésre is –  a fertőzések elkerülése miatt – , ami jelentős hatással van azokra, kik ezekkel a módszerekkel terveztek, számoltak.Maszkban vajúdtam és szültem órákon át, mégis vannak felnőtt férfiak, akik nem értik meg, hogy tegyenek valamit az arcuk elé, amikor egy üzletbe bemennek! Ezek után többé nem tartom magam gyengének, nyápicnak…

________________________________________________________________________________

Az édesanya hozzáteszi, hogy „vannak kórházak, ahol egyáltalán nem engedélyezik, hogy a szüléshez választott segítő (férj, testvér, édesanya, barátnő) ott lehessen, amíg más esetekben a szülést követő egy órán belül el kell haza kell menniük.”

Az anyákat, akikről igazolt vagy gyanított, hogy coviddal fertőzöttek, újszülött gyermeküktől elválasztják, ami komoly hatással van a kötödésre, a szoptatásra és a depresszió kialakulására. Ez szöges ellentétben áll a WHO ajánlásával, ami azt erősíti, hogy az édesanya és gyermeke addig maradjanak együtt, amíg előbbi nincs elég jól ahhoz, hogy a kicsiről maga gondoskodjon.”


Természetesen szültem. Attól a pillanattól maszkot kellett viselnem, ahogy a kórházba beléptem és addig nem vehettem le, amíg el nem hagytam az épületet… szóval mondjátok meg, miért nem lehet lélegezni maszkban 20-30 percig, amíg bevásároltok??

És asztmás is vagyok egyébként. Mondjátok meg, miért olyan nehéz feltenni azt a maszkot???

­­­­­­­__________________________________________________________________________________

A szoptatásról az édesanya azt mondja, hogy az elvégzett vizsgálatok az anyatejben nem találták semmi nyomát koronavírusnak, ami azt jelenti, hogy az anyák bátran mellre tehetik gyermekeiket, nem fognak megfertőződni.”

Nem szeretem én sem a maszkot, kényelmetlen és diszkomfortos, ahogy bárkinek, mégis életet adtam ezt viselve egy gyereknek, a fenébe is. Kik azok a gyengeelméjűek, akik képtelenek felvenni fél órára, ha elintézni valójuk van?!

Az egyik barátnőm a következő héten fog szülni és kötelező lesz maszkot viselnie még a vajúdás alatt is. Ha nekik kötelező, akkor az ország többi lakója miért nem képes ezt megérteni?

33 órát vajúdtam és szültem meg egy kisbabát maszkban. Komolyan mondom, hogy megütöm azt, akit legközelebb panaszkodni hallok, hogy hordania kell.

Egy pólót kéne viselnem a következő felirattal, hogy ha egy üzletbe belépek, mindenki lássa:

„Maszkban szültem, hol van a tiéd?”

A testvérem maszkban adott életet a gyermekének. Ha ő a vajúdás és a kicsi megszülése alatt képes volt viselni, te is fel tudod venni abban a nyomorult szupermarketben!

Igen! 100%. Ha a nők képesek maszkban szülni, akkor mindenki képes egy órát viselni, amíg vásárol.

Tulajdonképpen nem értem, hogy az emberek miért olyan önzőek a maszk viselésével kapcsolatban.

Az emberek haldokolnak!!

A maszk pedig jobb, mint a lélegeztető.

Láttatok már embert lélegeztetőgépen?

Nem szép látvány.

Ne legyetek önzők!

Sajnálom, várandós vagyok és nem fogok maszkot viselni a szülés és a vajúdás alatt. Minden tisztelet, ha te megtetted, de én biztos akarok abban lenni, hogy elég oxigénhez jutok és a légzésem is szabályozni tudom.

Az első szülésemnél lélekeztetőre voltam kötve, mert a fiam szaturációs szintje alacsony volt, szóval nem volt választásom. De valami borzalmas élmény volt! A maszk viselése önkéntes választáson kellene alapuljon szerintem.

Egyike vagyok a maszkban szült anyáknak és ebben vajúdni meg szülni borzalmas!!!

A ciikk és a képek forrása: boredpanda.com

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában