7 praktikus ok arra, hogy még egy babát vállaljunk

Ezt olvasta már?


A férjem szerint 100 százalékban befejeztük a gyermekvállalást. Szerinte három gyerek több mint elég. Ezt viszont rögtön azután mondta, hogy megszületett a második gyerekünk. Most pedig itt vagyunk.

Én? Nos, én még mindig bizonytalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy a gyerekvállalásunknak végleg vége. Igen, három kisgyerek – 5 éves, majdnem 3 éves és 8 hónapos – jelenleg eléggé megterhelőnek tűnik. (Főleg, hogy egy fogzó, nem alvó baba teszi érdekessé az életünket.) De még mindig fiatalok vagyunk. Ki tudja, hogyan fogjuk érezni magunkat egy-két év múlva, igaz?

Azoknak a háromgyermekes szülőknek, akik még nem döntöttek így vagy úgy, hogy a negyedik gyermekkel bővítik-e a családot, íme 7 praktikus ok a “csak még egy” baba mellett:

1. A boldogságod lehet a tét.
A négy vagy több gyermeket nevelő szülők a legboldogabbak. Egy ausztrál tanulmány szerint a nagycsaládos anyukák és apukák számolnak be a legnagyobb élet-elégedettségről. Látod? A tudomány teljesen a te oldaladon áll.

2. Megvan az összes babafelszerelésed.
Talán még jobban ki is használhatod a pénzed. Ne törődj azzal, hogy a kiságyba az első háromtól fognyomok vannak vésve, vagy hogy az aktivitási központ alkatrészeinek fele hiányzik. Még rengeteg élet van bennük.

3. Ismét páros számú gyereketek lesz. 
Mindig azt hallom, hogy jobb, ha páros számú gyerek van, mert hajlamosak párban játszani. Nem akarod, hogy egy gyerek mindenből kimaradjon, ugye? Ráadásul ha hattagú családoddal egy vidámparkba mész, mindenkinek lesz lovastársa a hullámvasútra! Ez végtére is rendkívül fontos a mindennapi életben.

4. Nagy jármű? Rendben.
Legalábbis számunkra a három gyerek volt a döntő pont a kisbuszvásárláshoz. Mivel már megtettük az ugrást egy nagyobb járműre, egy üres hely készen áll egy újabb autósülés számára.

5. Már tudod, hogy a szívedben elfér még egy gyermek iránti szeretet. 
Amikor a második babával voltál terhes, aggódtál, hogy egy másik gyermeket már nem tudnál annyira szeretni, mint az elsőt. De minden aggodalom hiábavaló volt, mert megtanultad – a második és a harmadik babán keresztül –, hogy a szívedben mindig van elég hely egy másik kicsinek is.

6. Még mindig van egy ütős neved, amit még nem használtál.
Igen, már három embernek is megadhattad a megtisztelő nevet. De még mindig van egy listád gyönyörű nevekből, amelyek kárba vesznének, ha most abbahagynád. Kell egy Máté nevű fiú vagy egy Emma nevű lány, hogy teljes legyen az életed.

7. Mit számít még egy, tényleg?
Ezen a ponton a napjaid már így is hangosak és kaotikusak. Négy tényleg sokkal nehezebb, mint három? Azt hiszem, ezt majd magatoknak kell kiderítenetek!

Forrás: babycenter.com

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában