5 ártalmas élelmiszer, amit jobb, ha nem adsz a gyerekednek!

Ezt olvasta már?

Ma már nem titok többé, hogy egyes, főként a feldolgozott élelmiszerekben olyan, elsősorban kémiai anyagok vannak, amelyek hosszútávon károsak az egészségre. Felmérések szerint egyre több az elhízott, sőt betegséggel küzdő gyerek, főként a nyugati civilizáció országaiban. Ezek a gyerekek számtalan feldolgozott, rendkívül sok sót és cukrot tartalmazó terméket fogyasztanak.

Most következzen 5 olyan élelmiszer, amelyet mindenkinek, kifejezetten a gyerekeknek kerülniük kell!

1. Feldolgozott húskészítmények

A feldolgozott húskészítmények a legtöbb esetben 6 kategóriába sorolhatók: frissen feldolgozott, pácolt, megfőzött, előre megfőzött, szárított és érlelt készítmények. Ezeket a termékeket az WHO egyik szervezete, az International Agency for Research on Cancer pedig rákkeltőnek nyilvánította.

Abban minden szakember egyetért, hogy a túlzottan sok húsfogyasztás, főként ha azok feldolgozott élelmiszerekből állnak, nem tesznek jót az egészségnek. Ezért csak ritkán vegyél egy-egy hamburgert a gyerkőceidnek, helyette inkább adj gyümölcsöt, zöldséget.

2. Aszpartám

Az Exercise and Nutrition Sciences PhD munkatársa, Allison Sylvetsky szerint, míg 1993-ban az akkori fiatalok édesítőszer-bevitele 8,7 százalék volt, 13 évvel később már ez az arány elérte a 25,1 százalékot, amíg hihetetlen növekedés. A legtöbb édesítőszert a különböző üdítőkből, energia italokból, valamint édességekből “gyűjtik” be a fiatalok. Az egyik ilyen veszélyes édesítőszer az aszpartám, amely abnormális elhízást okozhat, sőt az aszpartam számos olyan gyógyszerkészítményben szerepel, amelyeket gyerekeknek fejlesztettek ki!

3. Színesített finomságok

Több tanulmány is rámutatott, hogy az ételszínezékeket tartalmazó gabonapelyhek, édességek, sütemények nem tesznek jót a gyerekek fejlődésének, hozzájárulhatnak a viselkedésproblémák kialakulásához, de allergiás reakciókat is okozhatnak, amely a bőrön mutatkozik meg.

4. Arzén

“Várj, arzén? Az nem mérgező?” – de igen!

Meglepő módon ezek a mérgező kémiai vegyszert a gyerekeid is megehetik, amennyiben rizst adsz nekik. És sajnos ez azért aggasztó, mert a kisbabák tápláléka jelentős mennyiségű rizst tartalmazhat, ezért csak olyan terméket szabad vásárolni, amely nem tartalmaz szervetlen arzént.

Az arzén egyik legtoxikusabb változata a szervetlen arzén, amely megtalálható a talajvízben és a földben is, így számos növénybe bekerül. A rizs mellett a szervetlen arzént az almalében is megtalálták, ami mellesleg tele van cukorral.

5. Üdítők

Az üdítőkről volt már szó, de azért nem árt hangsúlyozni, hogy egy fél liternyi üdítőben akár 50 g cukor és édesítőszer is megtalálható. És gondolj csak bele, hány üdítőt iszik meg egy nap a gyereked?

A cikk forrása: filantropikum.com

2020. augusztus 19.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img