3 tipp, hogy ne legyen rémálom gyerekcipő vásárlás!

Ezt olvasta már?

Ezért olyan rendkívül fontosak az apai ölelések, úgy a lányok, mind pedig a fiúk esetében!

Mindannyian tudjuk, hogy a szülőknek fel kell készíteniük gyermekeiket a jövőbeli önálló életükre, és hogy sok információval kell ellássák őket a különböző csatornákon...

Hogyan mondjuk úgy nemet a gyereknek, hogy megértse? Néhány egyszerű mondat sokat segíthet

“Nem” – ez nem egy kitűnő szó. Ha ezt a szót egy szülő túl sokszor használja akkor a gyerek egy adott pillanatban már...

A babák 4 százalékát érinti valamilyen újszülöttkori rendellenesség

„A koponya, a has, és a csípő területére kiterjedő ultrahangvizsgálat ideális időpontja a 6-8. hét, mivel akkor már a csípőérési folyamatok előrehaladottak, a kutacs...

Óvatosan a D-vitamin készítményekkel – a többségük allergén anyagokat tartalmaz!

Mostanra nagyon jól tudjuk, hogy a D-vitamin pótlása milyen fontos. Tudjuk, hogy az immunrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen, ami a pandémia idején fontos információ. Azt is tudjuk,...

Fotó: Getty Images

Vásárolj online!

Az egyik legnagyobb nehézség, hogy el kell menni a cipőboltba és próbálgatni kell az ottani készletből. Mi a gond ezzel? 

  • Az aktuális kínálatban nem biztos, hogy találsz olyan cipőt, amilyet szeretnél. És ha találsz is jó fazont, akkor sem biztos, hogy lesz belőle megfelelő méret. És akkor az egész boltba menetel felesleges volt.

  • A gyerekek hajlamosak megmakacsolni magukat. Hiába vagytok ott a cipőboltban, hiába kellene felpróbálni néhány cipőt, neki nem lesz hozzá kedve. És máris elindul egy győzködés, hogy ugyan próbáljon már fel néhány cipőt. Ez pedig se neked, se neki nem hiányzik.

A megoldás pedig ott van a szemed előtt. Vásárolj online! Az ecipő online cipőáruházban például több ezer gyerekcipőt találsz. Az Adidas több száz modellje helyet kapott a kínálatban és akár már 16-os mérettől is találhatsz gyerekcipőt. Az Adidas gyerekcipők kiválóan tartják a gyerek lábát. Tökéletesek játszóterezéshez, sétáláshoz, kiránduláshoz.

Nincs olyan fizikai cipőbolt, ahol ilyen széles választékból tudnál válogatni. És ha ez nem lenne elég, gondolj bele, hogy próbálgatni sem egy idegen helyen kell, hanem az otthonodban. Van idő kivárni, hogy a gyerek is szívesen próbálja fel a cipőket, nem kell gyorsan döntést hozni. És ha esetleg nem tetszik vagy nem lett jó a méret, akkor 30 napig ingyenesen visszaküldheted.

Fotó: Getty Images

Rajzold körbe a lábát!

Az online vásárlás megoldja, hogy otthoni, nyugodt környezetben időnyomás nélkül tudja a gyerek felpróbálni a cipőt. Az viszont még továbbra is kérdés, hogy honnan fogod tudni, hogy milyen méret kell neki. Többféleképpen is megállapíthatod a helyes méretet:

  • A klasszikus megoldás, hogy amikor a gyerek felveszi a cipőt, megkéred hogy mozgassa a lábujját. Te közben a kezeddel ellenőrzöd, hogy hol mozog a lábujj, hogy mennyi hely van a cipőben.

  • Egy fokkal pontosabb megoldás, ha méretet veszel a lábáról. Álljon a gyerek a falhoz úgy, hogy a sarka érjen hozzá. A lábhosszt a földön tudod lemérni: a faltól a nagylábujj végéig mérj! Ha megvan a lábhossz, akkor az adott cipőmárka mérettáblázata alapján látni fogod a megfelelő méretet. Ne feledd, hogy a méretezés cipő márkánként eltérhet!

  • A gyerek számára is szórakoztató megoldás, ha egy rajzlapra állítod a gyereket és körberajzolod a lábát. A rajzon a sarok és a lábujj vége, azaz a két legtávolabbi pont távolsága adja ki a belső talphossz méretét. Utána ki is vághatod és a levett talpmintát a cipőbe is próbálhatod, hogy lásd tényleg jó-e a cipő.

Picit nagyobb cipőt vegyél!

Hajlamosak vagyunk nagyobb méretű gyerekcipőt venni, mint amire szükség van. Ezzel alapból nincs is semmi gond. Merthogy a gyerekek lába olyan gyorsan nő, hogy nagyon hamar, akár szezonon belül is kinövi a cipőjét. Arra viszont figyelj, hogy túlságosan nagy cipőt nem szabad venni, mert az már nem tartja megfelelően a lábát. Csak annyival nagyobbat vegyél neki, amiben még biztonságosan fog tudni menni. A 0,5-1 számmal nagyobb méret pont jó lehet arra, hogy rögtön ne nője ki, de mégis kényelmesen és biztonságosan tudjon benne járni.

 

2020. október 22.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Dér Heni már alig várja, hogy kisfia megszülessen: verset is írt hozzá az énekesnő – videó

Az énekesnő közösségi-oldalán osztott meg egy tündéri videót, amiben pocakját simizve, boldog mosollyal várja, hogy kibújjon a kis csöppség. Mint megírtuk, tűkön ülve várja első...

Kicsoda Sandwich grófja? – megjelent a Street Kitchen újságírójának legújabb könyve

Langalló, kenyérlángos, vagy hívd, ahogy akarod! Húst hússal Frankó töltelék, perfekt sült csirke,...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -