10 „csecsemő-gond”, amik miatt nem érdemes idegeskedni

Ezt olvasta már?

Szeretné, ha a szülés kevésbé lenne fájdalmas? Csak fogd meg a párod kezét – mondja egy tanulmány

Korábban már felsoroltuk (ha egyeltalán erre fel kell hívnunk erre a figyelmet), hogy az apa fizikai jelenléte a szülés során döntő fontosságú. Hiszen ennek...

Néhány órája született csecsemőt találtak egy bokorban Szolnokon – fotók

Frissítés! A Szolnok TV délután 5 óra előtt meglepő fordulatról számolt be: az apa csak kitalálta, hogy egy bokorban találta a csecsemőt. Azt írják,...

A gyermekkori szeretethiány pótolhatatlan veszteség

Megszámlálhatatlan könyvet olvastam, rengeteg módszert tanultam és gyakoroltam, amikkel a szeretethiányt enyhíteni lehet. Munkám és életem során minden energiámmal arra törekszem, hogy minden...

Ideje leszámolni a szégyennel, amivel a szülők a tápszer használata miatt szembesülnek

Amikor saját küzdelmeimet vetettem papírra, majd posztoltam, miért adtam fel a szoptatást és döntöttem a tápszer mellett, kommentek és email-ek árasztottak el – sok...

2.A pulzus érzékelése a kutacsoknál

Amit látsz, az a baba normális keringési rendszerének működése. Mivel a kutacsok a koponya még nem összefort részeit fedik, jól láthatók az erek és az artériák.

3.Vér a kislányok pelusában

Terhesség alatt, ha az anyai ösztogén szint megemelkedik, az stimulálja a lány magzatot a méhben. A születés utáni első héten nem szokatlan jelenség, hogy a lány kisbabák egy ún. mini menstruációt produkálnak, azaz a méh egy kicsi vért ad ki magából.

4.Egy kis üreg a baba mellkasában

Ne izgulj, mert ez nem szívproblémát jelent! A kutatók szerint a mellkas 3 részből áll. A bemélyedés, amit látsz, valószínűleg az alsó rész, ami kezdetben hátra fordulhat. Ahogy a kicsi fejlődik, a mellkasa és pocakjának izma ki fogják majd nyomni ezt a horpadást. Ezelőtt pedig a babaháj szépen elfedi ezt a kis anatómiai hibát.

5.Lágy, folyós kaki minden etetés után

Az anyatejes babák minden etetés után kakilhatnak, mert az anyatej nagyon gyorsan megemésztődik. (A tápszeres kicsikre általában kevesebb bélmozgás jellemző.) A folyós kaki ne aggasszon, mert a folyékony táplálék miatt ez teljesen normális.

6.Állandó csuklás

A szakértők sem tudják biztosan, miért csuklanak olyan gyakran az újszülött kicsik. Egyesek szerint az agy és a rekeszizom még nem megfelelő kommunikációja miatt a hasüregi izom nem kontrollálja kielégítően a légzést. Az okok végül is nem számítanak, a csuklás ennek a kornak jellemző és nem olyan kellemes tünete.

7.Sírás

Az újszülöttek idegrendszere még fejletlen, könnyen megijednek, ami csak két indok, miért is törik el a mécses náluk olyan gyakran. A sírás a baba reakciója, kommunikációja szükségleteinek kifejezésére. Egyszerűen csak sír, amíg megtanulja, hogyan fejezze ki máshogy fájdalmát, amivel nem árt magának.

8.Piros kiütések az arcon

Az anyai hormonoknak köszönhetően, amik még a kicsi szervezetében cirkulálnak, sok baba aknés, általában 2 hetes és 2 hónapos kor között. Mivel ez veszélytelen, ne kezeljük ezeket mindenféle szerekkel, hanem csak lágyan tisztítsuk őket.

9.Duzzadt mellek lányoknál… és fiúknál

Azok a hormonok, amik a születést követően a kislányoknál a mini periódust okozhatják, ugyanazok felelősek a duzzadt mellekért is mindkét nemnél. Meglepő? Igen. Csak átmeneti? Abszolút. Aggodalomra ad okot? Egyáltalán nem.

10.Állandó tüsszentések

A babáknak icipici orrocskájuk van. Már egy egészen kis váladék is tüsszentésre ingerli őket. És mivel még csak most bújtak elő a vízzel teli anyaméhből, valószínű, hogy ez okoz egy kis dugulást, ami a tüsszögésekért felelős. Ha ezt nem kíséri sűrű, sárga váladék, aminek oka megfázás lehet, a sok „hapcizás” csak egy rövidke szakasz a baba életében, amit minden bizonnyal ki fog nőni.

-via –
Fotó: freepik.com

2020. szeptember 20.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Miért félnek a gyerekek a sötétségtől?

Szülőként pedig törhetjük a fejünket, hogy mégis hogyan barátkoztassuk meg a csemetét a minden nap beköszöntő éjszakával, amikor a rajzfilmek jelentős részében is...

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Ez a zsemle akkor jó, ha alig bírjátok átharapni, mert tele van rántott hússal és majonézes salival! ...

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

A legjobb reggelik Ezzel aztán tutira jól indul majd a nap - bár kevéssé diétásan 😀 ...

A japánok évszázadokig nem ették meg a szusiban a rizst, csak a halat

Sertéskaraj ázsiai ízekre hangolva Tésztapolc Parmezán és vörösbor egy tökéletes tésztaraguban ...

Tahinis, matcha teás, kardamomos: megkóstoltuk az Édesem szuper kekszeit

Csokis süti receptek Könnyed édesség, ami mégsem egy szokványos puding Karácsonyi desszertek ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -