10 „csecsemő-gond”, amik miatt nem érdemes idegeskedni

Ezt olvasta már?

A babák 4 százalékát érinti valamilyen újszülöttkori rendellenesség

„A koponya, a has, és a csípő területére kiterjedő ultrahangvizsgálat ideális időpontja a 6-8. hét, mivel akkor már a csípőérési folyamatok előrehaladottak, a kutacs...

Óvatosan a D-vitamin készítményekkel – a többségük allergén anyagokat tartalmaz!

Mostanra nagyon jól tudjuk, hogy a D-vitamin pótlása milyen fontos. Tudjuk, hogy az immunrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen, ami a pandémia idején fontos információ. Azt is tudjuk,...

Azt hitte a nő, hogy veseköve van, amíg meg nem szülte a gyerekét a vécén

A Massachusetts államban élő 38 éves Melissa Surgecoff azt mondja, utólag már teljesen világosan látja a terhességre utaló jeleket, de amikor vajúdni kezdett, fogalma...

Indul a Babanet és a Philips Avent közös nyereményjátéka

Szeretnéd megnyeri a képen látható Philips AVENT Gyermekápoló készlet egyikét? Nincs más dolgod, mint válaszolni a posztban feltett kérdésre! A játék részletei:  A Játék időtartama:...

2.A pulzus érzékelése a kutacsoknál

Amit látsz, az a baba normális keringési rendszerének működése. Mivel a kutacsok a koponya még nem összefort részeit fedik, jól láthatók az erek és az artériák.

3.Vér a kislányok pelusában

Terhesség alatt, ha az anyai ösztogén szint megemelkedik, az stimulálja a lány magzatot a méhben. A születés utáni első héten nem szokatlan jelenség, hogy a lány kisbabák egy ún. mini menstruációt produkálnak, azaz a méh egy kicsi vért ad ki magából.

4.Egy kis üreg a baba mellkasában

Ne izgulj, mert ez nem szívproblémát jelent! A kutatók szerint a mellkas 3 részből áll. A bemélyedés, amit látsz, valószínűleg az alsó rész, ami kezdetben hátra fordulhat. Ahogy a kicsi fejlődik, a mellkasa és pocakjának izma ki fogják majd nyomni ezt a horpadást. Ezelőtt pedig a babaháj szépen elfedi ezt a kis anatómiai hibát.

5.Lágy, folyós kaki minden etetés után

Az anyatejes babák minden etetés után kakilhatnak, mert az anyatej nagyon gyorsan megemésztődik. (A tápszeres kicsikre általában kevesebb bélmozgás jellemző.) A folyós kaki ne aggasszon, mert a folyékony táplálék miatt ez teljesen normális.

6.Állandó csuklás

A szakértők sem tudják biztosan, miért csuklanak olyan gyakran az újszülött kicsik. Egyesek szerint az agy és a rekeszizom még nem megfelelő kommunikációja miatt a hasüregi izom nem kontrollálja kielégítően a légzést. Az okok végül is nem számítanak, a csuklás ennek a kornak jellemző és nem olyan kellemes tünete.

7.Sírás

Az újszülöttek idegrendszere még fejletlen, könnyen megijednek, ami csak két indok, miért is törik el a mécses náluk olyan gyakran. A sírás a baba reakciója, kommunikációja szükségleteinek kifejezésére. Egyszerűen csak sír, amíg megtanulja, hogyan fejezze ki máshogy fájdalmát, amivel nem árt magának.

8.Piros kiütések az arcon

Az anyai hormonoknak köszönhetően, amik még a kicsi szervezetében cirkulálnak, sok baba aknés, általában 2 hetes és 2 hónapos kor között. Mivel ez veszélytelen, ne kezeljük ezeket mindenféle szerekkel, hanem csak lágyan tisztítsuk őket.

9.Duzzadt mellek lányoknál… és fiúknál

Azok a hormonok, amik a születést követően a kislányoknál a mini periódust okozhatják, ugyanazok felelősek a duzzadt mellekért is mindkét nemnél. Meglepő? Igen. Csak átmeneti? Abszolút. Aggodalomra ad okot? Egyáltalán nem.

10.Állandó tüsszentések

A babáknak icipici orrocskájuk van. Már egy egészen kis váladék is tüsszentésre ingerli őket. És mivel még csak most bújtak elő a vízzel teli anyaméhből, valószínű, hogy ez okoz egy kis dugulást, ami a tüsszögésekért felelős. Ha ezt nem kíséri sűrű, sárga váladék, aminek oka megfázás lehet, a sok „hapcizás” csak egy rövidke szakasz a baba életében, amit minden bizonnyal ki fog nőni.

-via –
Fotó: freepik.com

2020. szeptember 20.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hogyan mondjuk úgy nemet a gyereknek, hogy megértse? Néhány egyszerű mondat sokat segíthet

“Nem” – ez nem egy kitűnő szó. Ha ezt a szót egy szülő túl sokszor használja akkor a gyerek egy adott pillanatban már...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -