Verstappenék nagyon várják az Audi és a Porsche csatlakozását

Ezt olvasta már?

Lewis Hamilton is azt mondja, csak nyerne a sportág az új gyártók belépésével.

A világbajnoki címvédő Max Verstappen és a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton is pozitívan nyilatkozott arról, hogy a közeljövőben az Audi és a Porsche is beszállna a Forma-1-es versenysorozatba.

A Volkswagen konszern tulajdonában álló két márka lehetséges F1-es belépéséről a múlt héten többször is írt a nemzetközi sajtó, a VW pedig csütörtökön jelentette be, hogy tovább dolgoznak az Audi és a Porsche szerepvállalásán, amely a tervek szerint 2026-ban következhet be.

Sajtóinformációk szerint az Audi a McLarenhez, a Porsche pedig a Red Bullhoz csatlakozva lépne be az autósport elitkategóriájába.

“Izgalmas és fontos hírek ezek a Forma-1 számára” – kommentálta az információkat Verstappen, akinek egészen 2028-ig érvényes a szerződése a Red Bullnál. “Van itt tíz nagyszerű istálló, de ha ilyen nagy márkák csatlakoznak, az mindig pozitív, úgyhogy kíváncsian várom, mit hoz a jövő”.

Szombat éjszakai futammal tér vissza a Forma-1 Las Vegasba

Egyre hangosabb és egyre éhesebb a Forma-1 legújabb generációja. A sportág új korszakát nemcsak a szabályváltoztatások hozzák el, hanem ők is. Most még mindenesetre az a helyzet áll elő, hogy még egyszerre láthatjuk a korszak nagyjait és a korszak feltörekvőit.

A 2013 óta a Mercedesnél versenyző Hamilton azt mondta, jóval korábban értesült már az Audi és a Porsche F1-es terveiről. “Szerintem nagyszerű, ha új gyártók lépnek be a sportágba, különösen úgy, hogy most is látható, több istállóban megvan a potenciál, hogy topcsapat legyen belőle” – nyilatkozta a 37 éves versenyző.

A Volkswagen eddig még nem szerepelt a Forma-1-ben, de a Red Bull-csapattal már dolgozott együtt, mindenekelőtt a rali-világbajnokságon. Novemberben egy bennfentes annyit árult el: a Volkswagen szerepvállalása elsősorban azon múlik, hogy a Forma-1 teljesíti-e azt a tervét, mely szerint 2026-ra áttér a szintetikus üzemanyagok használatára.

Az érintett csapatok közül a McLaren partnere jelenleg a Mercedes, míg a Red Bull a Honda erőforrását használja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában