Versenyt csinál a felújításból a Porsche

Ezt olvasta már?

Nem mindennapi versenyt hirdetett meg a Porsche az amerikai márkakereskedő-hálózat, vagyis inkább a hozzájuk tartozó szervizek számára. A Porsche Classic Restoration Challenge-hez negyven szalon csatlakozott, mindegyikben egy-egy klasszikus sportautót fognak restaurálni. Korábban Európában is rendeztek hasonló megmérettetést.

A megújuló autók listája igen színes, az 1950-es évektől a 2000-esekig lényegében minden évtized képviselteti magát, a lóerőskála 75-től bő 600-ig terjed. Találunk köztük több 356-ost, öt generációnyi 911-est, de még 928-ast és 944-est is. Feltűnnek újabb, modernebb típusok is, mint mondjuk a Boxster.

A versenyt természetesen maga a Porsche finanszírozza, a résztvevő szervizek számára biztosítják a szükséges gyári alkatrészeket is. A negyvenből kilenc műhely amúgy már most is komoly tapasztalatokkal rendelkezik ezen a területen, ugyanis Porsche Classic Partnernek mondhatják magukat. Ezáltal szinte napi rutinjukhoz tartozik az idősödő klasszikusok gatyába rázása.

A versengés augusztus közepéig tart, akkor három különböző régió győztesét hirdetik ki. Ezek az autók jutnak be a nagydöntőbe, ahol nemcsak a felújítást és annak minőségét, hanem a teljes dokumentációt értékelik, így választják ki a végső győztest.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img