Újra fejlesztenek egy Wiesmann sportkocsit, elektromos hajtással

Ezt olvasta már?

A Wiesmann 1993-ban mutatta be első, múltidéző fazonú, de korszerű technikájú autóját, az MF-et, és később sem szakadtak el a bevált formától, csak a technika cserélődött, általában újabb és újabb BMW motorokra.

A cég 2014 óta nem készít autókat, de nem szűnt meg: állítólag a következő generáció elkészítésével voltak eddig elfoglalva. 2019-ben beharangoztak egy benzinmotoros autót, amibe a BMW M részlegének 4,4 literes, V8-as turbós sportmotorja kerül – ezt hívják Project Geckónak – most pedig egy elektromos sportkocsit mutattak meg a tesztautóknál megszokott fekete-fehér álcamintás fóliában.

Ez utóbbiról csak annyit lehet tudni, hogy tisztán villany hajtja, és Project Thunderball munkanéven fejlesztik, a képeken pedig egy olyan autó látszik, amely arányaiban és karakterében nagyon hasonlít a Wiesmann korábbi sportkocsijaira.

A cég honlapján egyelőre csak homályos utalások szerepelnek a benzines Project Geckóra vonatkozóan, és a 2022-es dátum, azaz az idén talán tényleg bemutatkozhat a következő generációs Wiesmann sportkocsi, talán nem is csak egyféle hajtással.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában