Úgy fest, nem tűnik el teljesen a Ford Mondeo

Ezt olvasta már?

Michiganben, az amerikai gyártó központja közelében fotóztak le egy tesztpéldányt, amelyen minden jel szerint a középkategóriás szedán következő generációja látható.

Az Egyesült Államokban a Ford már elengedte a hagyományos formájú autókat és nem kínál négyajtós modellt. Ennek nyomán pedig igen érdekes fejlemény, hogy úgy tűnik nagyban teszelik az Európában Mondeo néven, Amerikában pedig Fusionként ismert típus követező generációját.

A kocsi továbbra is erősen hasonlít a kínai Ford Evosra, amelyet a Mondeo utódjaként harangoztak be korábban. Az mindenesetre jól látható ez a tesztpéldány nem egy emelt hasmagasságú crossover, sokkal inkább a hagyományos limuzin formát követi, érdekesség viszont, hogy a hátsó lámpái a Mustang Mach-e elektromos autóéra emlékeztetőek.

A kocsi hajtáslánca egyelőre rejtély. Kipufogó csövek vannak az itt látható tesztautón, vagyis leginkább egy hibrid lehet a tesztpélány, egyébként is a leginkább valószínű, hogy klasszikus hibrid formájában mutatkozhat be a Mondeo azzal rendszerrel, ami a Ford Kugában már elérhető.

Ugyanakkor továbbra sem teljesen világos, milyen jövőt szánnak a mdellnek. A Fusion már régen megszűnt az Egyesült Államokban, a Mondeo gyártása pedig Európában 2022 márciusában befejeződik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img