Tuning razziát tartottak a rendőrök a 13. kerületben

Ezt olvasta már?

Bevonták öt engedély nélkül átalakított autó forgalmi engedélyét.

A XIII. kerület forgalmas útjain, köztük kiemelten a Váci úton tartottak közlekedésbiztonsági ellenőrzést június 3-án éjjel a rendőrök és a közlekedési felügyelet munkatársai. Egy éjszaka alatt öt engedély nélkül átalakított autót és több más szabálytalanságot találtak, valamint elfogtak egy futva menekülni próbáló, jogosítvány nélkül közlekedő autóst is – írja a bpiautosok.hu.

Az egyenruhások egy-egy közigazgatási bírságot szabtak ki tilos jelzésen történő áthaladás és kötelező haladási irány be nem tartása miatt. Szabálysértési eljárás indult még egy forgalomból kivont járművet vezető autós, valamint egy jogosítvány nélkül közlekedő sofőr ellen – utóbbit elő is állították.

Egy sofőr a rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyva elhajtott, majd kiugrott a kocsiból és futva próbált menekülni, de a rendőrök elfogták. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt is előállították. Autójáról megállapították, hogy azt engedély nélkül alakították át, ezért a forgalmi engedélyét bevonták.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában