Törölték a Hamiltonra kiszabott bírságpontokat

Ezt olvasta már?

Majdnem összejött különben az egyfutamos eltiltás.

Fordulat történt Lewis Hamilton Orosz Nagydíjon kapott büntetése ügyében: az FIA a Mercedes által szolgáltatott új információkra hivatkozva utólag törölte a büntetőpontjait – írja az M4 Sport.

Törlik a brit azon 2 büntetőpontját, amit az orosz nagydíjat megelőzően szabálytalan módon elvégzett rajtgyakorlataiért osztottak ki neki. A szövetség újravizsgálta az esetet, és Hamilton helyett a Mercedesre szabott ki büntetést: 25 ezer eurót kell fizetniük.

A Mercedes nem véletlenül mártotta be saját magát – írja az M4 Sport. Hamilton a vasárnap kapott két büntetőpontjával 10-re növelte pontjai számát, és ezzel 2 egységre volt az egy versenytől való eltiltástól. Azzal, hogy a csillagosok meggyőzték az FIA-t, hogy a büntetés őket illeti, megmentették versenyzőjüket attól, hogy a következő négy nagydíjhétvégén akár csak egy kisebb szabálysértéssel is egy futam kihagyása fenyegesse őt. 

A vasárnapi nagydíjat Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte, miután címvédő és hatszoros világbajnok csapattársát, az összetett pontversenyben vezető Lewis Hamiltont a futam közben 10 másodperces időbüntetéssel sújtották.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában