Tökéletesre kalapálták McRae Ford Focusát

Ezt olvasta már?

1995-ben Colin McRae megszerezte a bajnoki címet az Imprezával, majd a következő években mindig közel került hozzá és sokak számára épp ez a leginkább emlékezetes korszak. A skót versenyző viszont nem csak a Subarut terelgette sikereseken a raliszakaszokon, hanem a Ford Focust is.

Méghozzá annyira, hogy 2001-ben karnyújtásnyira került McRae második világbajnoki címe, de az utolsó angliai futamon hatalmasat bukott a Ford Focusszal, ezért két ponttal végzett Richard Burns mögött a versenyben. Az autót a baleset után helyre is állították, még versenyeztek is vele, de mostanra visszanyerte az eredeti formáját.

Először a görög Akropolisz Rally-n vetették be a Martini csíkos Focust, ahol a dobogó legfelső fokára vitte McRae-t és navigátorát. WRC futamon már nem ért el a baleset után sikereket, de kisebb brit bajokságokban szép eredményeket hozott a helyreállított autó, nyugdíjazása után pedig olyan eseményeken használták, mint a Goodwood-i Festival of Speed.

Hatalmas siker volt a Ford Focus a kompakt autók között és ez nem volt másképp a raliban sem, ahol a 2,0 literes, turbós négyhengeres motorral és összkerékhajtással, meg persze, a remek pilótával ütőképes volt a technika.

[embedded content]

Ez az autó mostanra újra olyan, mint legutoljára 2001-ben és valószínűleg már nem érheti baj, hiszen a 400 ezer dolláros autó egyértelműen gyűjtői darab lett, az autósport történetének tökéletesre csiszolt darabkája, ami körül ott a legenda.

Visszapillantó

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában