Pesten egy kocsit lopott, de otthonában 149 ügye van a Varsóban elfogott izlandi nehézfiúnak – videóval

Ezt olvasta már?

A budapesti rendőrök egy kocsi ellopása miatt keresték, de otthonában a gyanú szerint nem csak lopott, hanem bódult állapotban vezetett és kábítószerrel is kereskedett az az izlandi férfi, akit végül Varsóban kaptak el.

Budapesten autót lopott, de Izlandon számos ügy miatt zajlik nyomozás az ellen a férfi ellen, akit Varsóban fogtak el, majd adtak át a budapesti rendőröknek. Az esetről a Police.hu-n olvasható beszámoló.

Eszerint a 36 éves férfi 30 éves barátnőjével együtt tulajdonított el egy spanyol rendszámú Opel Crosslandot, a Thököly útról. A kocsit egy másik, szintén izlandi nő bérelte, akivel közös bérlakásban élt a gyanúsított Budapesten. Az izlandi nő tett feljelentést a lopás miatt a VII. kerületi Rendőrkapitányságon.

A nyomozók előbb megállapították, hogy az elkövetők elhagyták az ország területét, majd elfogatóparancsot adtak ki ellenük, és az is kiderült, hogy a férfit az izlandi hatóságok is körözik, mivel összesen

149 nyomozás zajlik ellene lopás, járművezetés bódult állapotban, kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A férfit július 7-én adták át a magyar rendőröknek a lengyel hatóságok. A magyar nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását is. A férfi beismerte a tettét.

A rendőrök szerint a lopással okozott kár meghaladta a hatmillió forintot. Hazahozataláról videót is közzétettek a rendőrök:

[embedded content]

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában