Nem csak vezetni rock and roll ezt a Minit

Ezt olvasta már?

Sikeres dobos és tanári karrier után Jim Marshall 1962-ben egy kis üzletet nyitott a londoni Hanwellben, ahol dobokat, cintányérokat és dobokhoz kapcsolódó kiegészítőket árusított. Ritchie Blackmore, Big Jim Sullivan és Pete Townshend gyakran fordultak meg a boltjában és rávették, hogy készítsen gitárerősítőket, melyeknek hangzását az ő ízlésükhöz igazította.

60 éve alapított vállalata, a Marshall Amplification ma az egyik legismertebb és legnépszerűbb zenei erősítőket, hangszórókat és fejhallgatókat gyártó cég, melynek logója mindig feltűnik egy koncerten. A szintén angol David Brown Automotive a Marshallal alkotta meg a rock and roll ihletésű Mini restomodot.

Fekete színét nem csak a króm elemek dobják fel, hanem a Marshallra jellemző arany dekor is, a két LED-es fényszóró közötti hűtőmaszk rácsozása is az erősítők mintájára készült. A karosszériára kézzel festik fel az arany díszcsíkot, a 12 colos Classic felnik mögött lévő első féknyergeket is erre az árnyalatra fényezték.

Utasterében is mindent fekete bőrbe kötöttek, a különböző kiegészítők pedig arany színt kaptak, így a kapcsolók és a Marshall felirat az ülések háttámláján. Talán mind közül a legaranyosabb részlet a pedálokba mart piktogramok. Hangrendszerén sokat fejlesztettek, nem csak több hangszórót, de plusz funkciókat is építettek a Minibe. A kesztyűtartóban indukciós töltőpont van, így a cég legújabb vezeték nélküli fejhallgatója drót nélkül tölthető. Csomagtartóját feláldozták a zene oltárán, a bőrözött térben kicsúsztatható konzolon áll a Marshall DSL1 Combo erősítő.

1,3 literes, négyhengeres motorja 5700-as fordulaton 83 lóerős és 133 Nm nyomatéka van 2400-tól, amivel az 1050 kg-os Mini restomod 8,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 145 km/óra a végsebessége. A Marshall Edition Miniből mindössze 60 példány készít a David Brown Automotive.

Mennyit változott a Mini azzal, hogy már MINI-nek hívják? Nézd meg videón!

[embedded content]

Visszapillantó

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában