Negyven év után visszatérhet a DeLorean?

Ezt olvasta már?

A DeLorean csúnya bukás volt, azt pedig, hogy a márka halála után a DMC-12-esből legenda lett, azt máig kivételes űrhajó-formatervének köszönheti, ami az Italdesign-alapító, Giorgio Giugiaro munkája volt. Nem csoda, hogy most is az olasz formatervező stúdió készít valamit az alkalomra, alighanem a DeLorean márka jelenlegi tulajdonosának megbízásából.

1981 január 21-e azért nevezetes a DeLorean történetében, mert ekkor készült el a legelső szériapéldány a DMC-12-esből, a cég egyetlen típusából. A rozsdamentes acél karosszériás, farmotoros sportkocsi alig több, mint egy évig készült, és sokkal több készült, mint amennyi gazdára talált: viszonylag drága volt, nehéz és gyenge, ami vacak sajtófogadtatást hozott, így 1982-re csődbe is jutott a cég. Legenda is csak később, az 1985-ös Vissza a Jövőbe időgépe kapcsán lett a típusból, a legyártott közel kilencezer autót rendesen felértékelve.

Az előzetes alapján csak az derül ki, hogy az Italdesign tervez valamit, ami a DeLorean jellegzetes, szimmetrikus DMC jelvényét viseli, és sirályszárny-ajtós, akár az eredeti autó, viszont sokkal vállasabb az eredeti autónál, azaz jóval szélesebb az övvonal alatti része a kabin felső feléhez képest. A kép alapján még annyi biztos, hogy az idén megtartják a bemutatót – ha nem akarnak sokat késlekedni az évfordulóhoz képest, akkor nem is nagyon sokára.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában