Nagyon óvatosan frissítették a VW T-Rocot

Ezt olvasta már?

Volkswagenesen konzervatív módon frissítették a T-Roc kompakt szabadidő-autót, melyen épp csak annyi újdonság van, hogy szebben passzoljon a márka aktuális formái közé. Ennek megfelelően új mátrix LED-es fényszórókat kapott és az átrajzolt lökhárítóban lévő menetfény már nem a jópofa hatszögletű, hanem függőlegesen sorakozó fénypontokból áll. A letisztultabb logó alatt a T-Roc orrán is épp olyan fénycsík húzódik keresztbe, mint az ID.3-astól az Arteonig mindenen.

Érkeztek új színek a választékba és néhány alufelni, de sokkal inkább a T-Roc belterén dolgoztak, ahol lejjebb kerültek a középső szellőzők, hogy elférjen a nagy kijelző. Ezen a Volkswagen legfrissebb fedélzeti rendszere fut, mely a magasabb szinteken 9,2 colos érintőképernyőt kap, vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay kapcsolódással. Ennek ellenére nem dobták ki belőle az elkülönített klímapanelt, hanem egy érintőgombos verzióval tették modernebbé. A műszerfalon gazdagon használtak zongoralakkot, de sportos T-Roc R-ben kék dekorbetétek mentik a hangulatot.

110 lóerős az 1,0 literes, háromhengeres turbómotorral szerelt változat, majd a következő lépcsőt az 1,5 TSI jelenti, innentől már négy hengerrel és 150 lóerővel. A 2,0 TSI verzió már 190 lovas és összkerékhajtású. 115 és 150 lóerős változatban akad még 2 literes turbódízel is a választékban. A váltók között megmarad a hatgangos kézi lehetősége, a többi T-Roc-ban pedig 7 sebességes duplakuplungos automata van.

Amennyiben az Audi SQ2 TFSI túl puccos lenne, a Volkswagennél ott a T-Roc R, amit épp úgy 300 lóerős és 400 Nm nyomatékú 2.0 TSI hajt, összkerékhajtású, és 4,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. A Golf R szórakoztató drift módját viszont nem adja meg. Aki pedig a száguldás helyett inkább a napfényt élvezné, annak továbbra is elérhető a T-Roc nyitható vászontetős verziója, szerényebb motorokkal. Elektromos változat vagy konnektorról tölthető hibrid nincs.

2019-es megjelenése óta a Volkswagen T-Roc-ból több mint 1 millió darabot adtak el, amiből világosan látszik, hogy a kompakt kategóriában is erősen hódít az SUV fazon.

Visszapillantó

[embedded content]

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img