Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Ezt olvasta már?

Negyvennyolc százaléka a bajor márka eladásainak már nálunk is szabadidőautó, köztük egyre több az alternatív hajtású modell, illetve hamarosan jönnek a teljesen elektromos változatok is.

Világszinten 8,4 százalékkal, míg Magyarországon 5 százalékkal csökkent a BMW-csoport forgalma 2020-ban – hangzott el a BMW és a Mini márkák tavalyi eredményeit bemutató online sajtótájékoztatóján kedden. A bajor márka 3514 eladott autóval zárta az évet, míg a Mini 366 járművet értékesített.

A tavalyi év húzó szegmenseit a szabadidőautók, illetve a konnektoros hibridek növekvő aránya jelentette a magyarországi piacon. Az város terepjárók már 48 százalékát adják az eladásoknak a BMW típusain belül, a modellek közt a BMW X6 és az X7-es tudott a leginkább kiemlekedni. Összességében a teljes kínálatot tekintve a BMW 3-as sorozat produkálta a legnagyobb darabszámot 543 autóval.

A prémium márkák esetében egyre fontosabb az összkerékhajtással értékesített modellek aránya is, ami a BMW-knél Magyarországon már eléri a 66 százalékot, ami magasabb, mint a konkurens Audi 53 százalékos, illetve a Mercedes 57 százalékos aránya. 

A jelenlegi irányvonalban szintén az egyik legfontosabb modelltípus a plug-in hibrideké, amelyek növekedési aránya 32 százalék volt a német cégnél. Ezzel a hajtási móddal a BMW X5 45e plug-in, és 3-as sorozat 330e konnektoros hibridje számít a legnépszerűbbeknek. Az elektromos autók közt a mostanra hét éves i3-as BMW-ből 187 darab fogyott itthon, míg az újdonságként érkezett elektromos Mini Cooper SE néven futó modellből és Mini Countryman SE típusokból 110 darabot vásároltak. Ezen eladások egy része egyébként a Share Now autómegosztó szolgáltatásba került be.

Mint elhangzott a BMW csoportszinten 2023-ra 25 konnektoros autót kínál majd és a magyarországi újdonságok közé 2021-ben a BMW iX3 elektromos SUV érkezik majd, amely akár 460 kilométeres hatótávval rendelkezik, valamint az i4-es elektromos limuzin is, amely 530 lóerős és 600 kilométer hatótávú.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában