Megmentik a csődvédelem alá került SsangYong márkát

Ezt olvasta már?

Az autóipari mércével kis vállalatnak számító cég első sorban ár-érték arányban jónak mondható modelljeivel van jelen a globális autópiacon.

Vevőre talált a dél-koreai SsangYong Motor: az ajánlattevő egy konzorcium, amelyet az elektromos buszokat gyártó Edison Motors startup vezet. Az ázsiai gazdasági oldal a Nikkei forrásai szerint a novemberben lezárható ügyletet körülbelül 260 millió dollárra becsülik, ahhoz azonban, hogy létrejöhessen az átadás, bírósági végzés szükséges, mivel a SsangYong jelenleg külső pénzügyi felügyelet alatt áll.

Az Edison Motors startup 2015 óta működik és az új tulajdonos vezetésével a SsangYong az egyetlen, dél-koreai gyárában fog elektromos autókat készíteni.

SsangYong részvényeinek 74,65 százaléka 2011 óta az indiai Mahindra & Mahindra konglomerátum tulajdonában van, miután megvásárolták a kínai Saic-tól. A Mahindra azonban a koronavírus járvány miatti kényszerű költségcsökkentő lépései részeként megvonta a SsangYong 423 millió dolláros pénzügyi támogatását, amelynek nyomán a dél-koreai gyártó működése veszélybe került. 

A nehéz helyzet ellenére a SsangYong 2021-ben is számos új modellel készült előállni. Így tavasszal megjelentek a frissített Rextonról készült fotók, nyáron a márka bejelentette első elektromos crossoverjét, majd a tervezési vázlatokon felfedték egy Jeep stílusú SUV érkezését is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img