Megint újít a Tesla, elindult a havidíjas önvezetés

Ezt olvasta már?

Havi 60 ezer forintért lehet meglehetősen „önjáró” autónk.

A Tesla havi 199 dolláros előfizetési díjért elindította az előfizetéses Full Self Driving (FSD) csomagját, amely komolyabb összeg kifzetése nélkül engedi meg, hogy használni lehessen a legfejlettebb Autopilot rendszerüket. Azok, akiknek már eddig is volt úgynevezett Enhanced Autopilot az autójukban, ők 99 dollárért használhatják a szolgáltatást.

Eddig az autógyártó egyszeri, 10 000 dolláros díj ellenében értékesítette FSD eze opcióját, ezen csavartak azzal, hogy a havi előfizetés révén a felhasználóknak nem kell hosszú távú elkötelezettséget vállalniuk. A rendszert persze csak azok a teslások tudják használni alapból is, akik rendelkeznek az FSD 3.0 (HW3) vagy újabb verzióijával, akik nem, azok plusz 1500 dollárért kénytelenek venni egy ilyen frissítést is.

A lehetőség kapcsán megint kiemelték, hogy a rendszer ugyan jobb, mint valaha és a sűrűn beépített, városi részeken is jól működik, de továbbra is asszisztens-rendszernek tekinthető csak. Az automatika képes keresztül navigálni a kereszteződéseken, biztonságosan manőverez gyalogosok és kerékpárosok mellett, valamint a körforgalmakban is. A rendszer automatikusan sávot vált, parkol, figyeli közlekedési lámpákat, valamint a Stop-táblák jelzéseit. 

[embedded content]

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója már 2019-ben azt jósolta, hogy 2020-ban egyes amerikai államokban elérhetővé válnak a vezető nélküli robotaxik. Márciusban azonban közölték a kaliforniai szabályozó hatósággal, hogy ez év végéig biztosan nem lesz teljes mértékben önvezető technológiájú autójuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img