Megint telibe talált egy közutas ütközéselnyelő dobozt egy figyelmetlen autós – videó

Ezt olvasta már?

Egy-egy ilyen egység több millió forintba kerül, és minden hasonló eset után le kell selejtezni.

Csütörtök délelőtt az M1-es tatabányai szakaszán dolgoztak a Magyar Közút munkatársai, amikor egy autós nekihajtott a terelést jelző munkagépüknek.

Az esetet rögzítette egy kamera:

A közútkezelő azt írta, hogy a munkaterület előtt két helyen is előjelezték a terelést, 100, illetve 80 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben. A teherautójukon ráadásul a narancssárga fényjelzés is láthatóan világított. Egy autós mindezek ellenére hajtott neki annak a járműnek, amely a kollégáikat védi munka közben.

A közútkezelő már többször közzétett hasonló videót. Úgy tapasztalják, hogy a többszörös figyelmeztetetések ellenére sokan az utolsó pillanatra hagyják a besorolást, és előfordul, hogy már nincs lehetőségük sávot váltani, ezért csapódnak be az ütközésienergia-elnyelő berendezésekbe vagy ütköznek neki a mellettük haladó járműnek.

Ezek az ütközéselnyelő eszközök egyszer használatosak, amint a legkisebb sérülés éri őket, totálkárosnak minősülnek. Típustól függően 3-5 millió forintba kerülhetnek, és havonta átlagosan legalább 1 darabot törnek össze az autósok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img