Megint nem jött össze az SSC-nek a sebességrekord

Ezt olvasta már?

Az ellentmondásos, kamuszagú – és amúgy sem hivatalos – sebességrekord után nemrég megpróbált egy hiteles rekordot bemutatni az SCC a Tuatarával. A kísérleten az 508 km/h-s átlagsebesség (532-es csúcstempó) közelébe se jutottak.

Több elemzés is született az SSC állítólagos sebességi rekordja során született felvételek alapján, ami arra utal, hogy a Tuatara sokkal lassabban haladt a felvett futamok alatt, mint azt a gyártó állította. A gyanús jeleknek aztán nagyobb visszhangja lett, mint az állítólagos rekordnak, az SCC így nem tehetett mást, ígért egy újabb próbálkozást, amin nagyobb alapossággal és átláthatóbban dokumentálják a sebességadatokat. Erre a kísérletre került aztán sor december közepén, de a nagy bizonygatás helyett kínos hazaballagás lett a dologból.

A SCC igyekezett nagy közönséget összeszedni a kísérletre, de a járvány miatt nem volt nagy tolongás a sajtó részéről az eseményen. A kétnaposra tervezett kísérlet első napján aztán a rossz időjárási körülmények miatt nem haladt a stáb, a második napon már több próbálkozásra is volt lehetőségük, de ekkor túlmelegedés miatt kellett törölni a programot. 404 km/h-s tempónál jártak (ez volt a napi legjobbjuk), amikor a sofőr problémát észlelt a hajtásban és lelépett a gázról. Mint kiderült, a nyolcból két gyújtógyertya is megadta magát a hőterhelés miatt. Bizonyítani így semmit sem sikerült, és idén már nem is lesz erre módjuk. Az SCC persze továbbra is úgy tartja, az autójuk képes a világrekordra és ezt egy újabb próbálkozással szeretnék bizonyítani valamikor jövőre. 

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában