Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Ezt olvasta már?

A teljesen megújult C-osztály legerősebb kivitele sportos megjelenésűnek ígérkezik, de a motorházteteje alatt csak egy négyhengeres erőforrás lesz.

A Mercedes a múlt héten leplezte le a C-osztály ötödik generációját, de a legerősebb AMG-kivitelek egyelőre még nem mutatkoztak be. A virtuális tuning szakavatott hazai képviselője, X-Tomi azonban már most megmutatja nekünk, hogy szerinte körülbelül hogyan néz majd ki a várhatóan még az idén megérkező Mercedes-AMG C63:

A sportos csúcsmodell “szíve” várhatóan a kompakt A 45 S-ből érkezik. Vagyis az új csúcskategóriás C-osztályt már egy soros 4 hengeres turbós benzinmotor fogja hajtani, mely az A-osztályban jelenleg 421 lóerőt, illetve 500 Nm-t ad le.

Ennek ellenére erőhiánytól nem kell tartanunk, ugyanis az új C 63 S-ben a nagyobb turbó miatt 450 lóerősnek ígérkező benzines egység mellett előreláthatólag egy villanymotor is helyet kap. Utóbbi teljesítménye minden bizonnyal meghaladja majd a 136 lóerőt, és az összteljesítmény 520 lóerő magasságában alakulhat.

A plugin hibrid hajtásláncú C 63 S villanyhatótávja elérheti az 50 kilométert, és a jelenleg érvényes hazai szabályozás értelmében akár zöld rendszámot is kaphat a 700 Nm-nél nyomatékosabbnak ígérkező sportmodell.

Emlékeztetőül, a 32 millió forintos magyar listaárú kifutó Mercedes-AMG C 63 S motorházteteje alatt egy 4 literes biturbó V8-as erőforrás rejtőzik, mely két turbóval megfújva 510 lóerős teljesítményt, illetve kereken 700 Nm-es nyomatékot ad le.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img