Legyártják újra azt a tizenöt Lamborghini Aventadort, amit elnyelt az Atlanti-óceán

Ezt olvasta már?

Újraindítják a megszüntetett Aventador gyártósorát.

Az olasz szuperautó-gyártó Lamborghini vezérigazgatója, Stephan Winkelmann megerősítette, „hamarabb tér vissza az Aventador”, mint azt bárki gondolta volna. Igaz, kényszerűségről van szó. Mint ismert, a múlt hónapban elsüllyedt egy tűzesetet követően a Felicity Ace nevű autószállító hajó, a fedélzetén mintegy 4000 darab autóval, köztük több mint egytucat Aventador LP 780-4 Ultimae-val, ami a modell utolsó darabjait jelentette.

© Portuguese Naval Forces / Handou / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A hajón összesen 85 darab Lamborghini volt, valamint más exkluzív márkák típusai, főleg Porschék, Bentley-k, Audik. Az abszolút utolsónak számító Lamborghini Aventador modellek mellett a bolognai cég SUV-jából, az Urusból volt még a fedélzeten többtucatnyi. Winkelmann azt mondta, „összedugtuk a fejünket a cégnél, és szerencsére ki tudjuk cserélni ezeket az autókat, így az elsüllyedt hajó miatt nem éri veszteség az amerikai vásárlóinkat”.

Az Ultimae az utolsó tisztán szívó V12-es modell a Lamborghini palettáján, ugyanis a jövő a hibrid hajtásé itt is. Az LP 780-4 elnevezés azt jelenti, hogy a V12-es, szívómotorja körülbelül 780 lóerő teljesítményre van beállítva, így egy picivel erősebb, mint az SVJ Aventador. Az Ultimae mögött alapvetően az a koncepció, hogy az Aventador S legjobb stílusjegyeit ötvözze az SVJ-vel együtt járó extra teljesítménnyel. Mindössze 350 Ultimae kupét terveztek gyártani, valamint további 250 roadstert. Míg az előbbi 400 ezer euróba (149 millió forint), addig az utóbbi 440 ezer euróba (164 millió forint) kerül.

Az Automotive News idézi a másik érintett luxusmárka, a Bentley vezérigazgatóját, Adrian Hallmarkot is, aki azt mondta, hogy ők összesen 189 járművet veszítettek el a balesetben. Egyébként összesen 401 millió dollár értékű jármű veszett oda, amikor a kifejezetten autók szállítására kialakított óceánjáró elsüllyedt a háborgó vizeken az Azori-szigetek mellett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában