Las Vegas is újra Forma-1-es futamot akar

Ezt olvasta már?

Nagy rá az esély, hogy egy harmadik amerikai futam is jön a Forma-1 versenynaptárába rövid időn belül: a jelenlegi texasi futam mellé jövőre bejön egy futam Miamiban, és már tárgyalnak az illetékesek egy Las Vegas-i fordulóról is.

Az 1981-es Las Vegas-i futam rajtja

Az 1981-es Las Vegas-i futam rajtja

Amióta amerikai tulajdonosi körbe került, látványosan próbál terjeszkedni az USA-ban a Forma-1, aminek egyértelmű bizonyítéka, hogy 2022-ben megrendezik a széria történelmének első Miami nagydíját. Az austini amerikai nagydíjjal együtt ezzel már két amerikai futam lesz a versenynaptárban, ami azért is érdekes, mert 2008 és 2012 között például egy futamot sem rendeztek az USA-ban. A hétvégi hírek szerint már formálódik a harmadik helyszín is, Las Vegasba mehet vissza a sorozat, a városba, ahol utoljára 1982-ben járt. 

A hétvégi amerikai forduló helyszínén tárgyalt egy nevadai különítmény a Las Vegas-i nagydíj lehetőségéről, és a hírek szerint van fogadókészség a tulajdonos Liberty Media részéről. A lobbizó stábban ott van Steve Sisolak, Nevada állam kormányzója is, aki nagyon optimista; nem kizárt már a 2023-ban szezonban lesz helye egy futamnak a kaszinóvárosban. Az esetleges nyomvonalról még nem esett szó, de hasonlóan a korábbi két Las Vegas-i versenyhez, ez is egy utcai verseny lenne. 1981-ben és ’82-ben rendeztek egy-egy futamot Las Vegas-ban, mind a kettőt a Caesars Palace kaszinóhotel parkolójában kialakított pályán, betonkordonok között. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img