Külön intézmény az USA-ban a Ford pickupja, amiből elérték a 40 milliós példányszámot

Ezt olvasta már?

A Ford F-Series pickupot 1947-ben mutatták be és több mint negyven éve nincs nagyobb példányszámban eladott autó, mint ez az Egyesült Államokban.

A Ford bejelentette, hogy igen fontos mérföldkőhöz érkezett a gyártmányuk, mivel elérték a 40 milliós példányszámot az amerikai piacon. A jubileumi jármű egy Ford F-150 Tremor, amely stílszerűen  vállalat központi dearborni üzemének összeszerelő soráról gördült le.

A Ford F-Series bemutatkozása idestova 75 éve volt, és 1977 óta az a modelltípus vezeti minden évben az összesített eladási listát az USA-ban. Tavaly is 726 004 darabot adtak el belőlük az Egyesült Államokban, amivel a Ford meg tudta őrizni az örök rivális Chevrolet Silverado és Ram pickupjai előtt a vezető helyét.

A negyvenmilliomodik F-Series pick-up egyébként egy ezüstszínű F-150 Tremor a SuperCrew kabinnal és 3.5 literes V6-os motorral és 10 sebességes automata sebességváltóval és összkerékhajtással készült el. Ugyanakkor a Fordnál is beköszöntött az új világ tavaly bemutatták az F-150 Lightningot az elektromos változatát a platós kishaszonjárműnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában