Kettéválik a Ford egy elektromos és egy hagyományos részlegre

Ezt olvasta már?

Lesz a Model e üzletág és a Blue, ami a hagyományos hajtásokért felelős.

Ford Motor bejelentette azt az átszervezést, amelynek értelmében az elektromos és belső égésű motorokkal foglalkozó cégrészt külön irányítják majd. A lépés célja, hogy felgyorsítsák az elektromos járművek üzletágának fejlesztését és a mérnöki munkát.

Az elektromos járművek, amelyek 2030-ra várhatóan a globális eladásai 30 százalékát adják majd az autógyártónak, a Ford Model e nevű egység részei lesznek, míg a belső égésű részleg a Ford Blue nevet viseli majd és a két egységet két külön vezérigazgató irányítja majd.

Jim Farley a Ford elnöke elmondta az átalakításról, hogy szét kell választani a két irányt. Úgy gondolják például nincs értelme megbízni a belső égésű motorokkal dolgozó beszerzőket, hogy kössenek üzletet a lítium nyersanyag-ellátással kapcsolatban is. Úgyan így, a mérnököket nem érdemes arra kérni, hogy egyszerre tervezzék meg a következő Lincoln elektromos autót és a Ford F150-es leginkább nehézsúlyú, dízelmotoros Super Duty változatát. A legtöbb cég „köztük mi is”, a mai napig így dolgozik – mondta, de érdemesebb ezeket teljesen szétválasztani. Ugyanakkor maradnak egymást átfedő fejlesztések így is, mint például a fedélzeti szoftverek megírása.

A Ford azt is közölte, hogy nagy változásokat tervez a márkakereskedői szervezetben: az autógyártó azt szeretné, ha bizonyos kiskereskedők „befogadnák” az elektromos járművek értékesítését olyan új szabványok szerint, minthogy nem tartanak ezkből a modellekből raktárkészletet és így kisebb infrastruktúrát működtetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában