Íme a megújult Kia XCeed

Ezt olvasta már?

A dél-koreai gyártó három év után megújította a Ceed szabadidő-autó kategóriás kivitelét, mely mostantól sportos hangvételű GT-Line kivitelben is elérhető.

A Kia 2019-ben rukkolt elő a 2018-ban debütált Ceed enyhén megemelt, finoman divaterepjárós testvérmodelljével, az azóta már több mint 120 ezer példányban értékesített XCeeddel, melynek most megérkezett a ráncfelvarrt új változata.

A kereskedelmi forgalomban idén ősszel felbukkanó újdonság elsősorban a módosított hűtőrácsáról, új LED-fényszóróiról, átrajzolt lökhárítóiról, friss 18 colos felnijeiről és három új fényezéséről ismerhető fel. Utóbbiak Lemon Splash, Celadon Spirit Green, illetve Yuca Steel Gray néven támadnak.

Az utastérben a felfrissített grafikájú 12,3 colos digitális műszeregységre, a vékony keretű visszapillantó-tükörre és a váltókar körüli fényes fekete új borításra lehetünk figyelmesek.

Az XCeed most először sportos hangvételű GT-Line kivitelben is elérhetővé válik. A GT-Line elsősorban a sportos hűtőrácsairól, fekete tükörház borításairól, egyedi 18 colos könnyűfém-felnijeiről, króm helyett fekete díszítéseiről és különleges rajzolatú hátsó lámpáiról ismerszik meg.

Az alul csapott bőrkormányon GT-Line logó díszeleg, a váltókar egyedi új felső részt kapott, a már említett három új fényezés közül pedig a Lemon Splash és a Celadon Spirit Green érhető el ehhez a kivitelhez.

A belépőszintet a 120 lóerős teljesítményű 1 literes 3 hengeres turbós benzinmotor jelenti, ami felett a normál és lágyhibrid változatban készülő 1,5 literes 4 hengeres turbós benzines egység található 160 lóerővel.

Az átlagnál nagyobb dinamikára vágyók számára ajánlott a 204 lóerős 1,6 literes 4 hengeres turbós benzinmotor, mely 7,5 másodperces 0-100-as szintidőt, illetve 220 km/h végsebességet tesz lehetővé.

A takarékosságot előtérbe helyezők közül a városban sokat közlekedők számára készült az 1,6 literes 4 hengeres szívó benzines egységre épülő 141 lóerős plugin hibrid. A gyakran nagy távokat teljesítők vélhetően a lágyhibrid technikával kiegészített, 136 lóerős teljesítményű 1,6 literes 4 hengeres turbódízel motort favorizálják majd.

A hatfokozatú kézi váltóval, valamint hat-, illetve hétfokozatú duplakuplungos automata váltóval szerelt új Kia XCeed kizárólag elsőkerék-hajtású kivitelben készül. A zöld rendszámos plugin hibrid elektromos hatótávja 48 kilométer.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában